Jagoš Vuković
EPA/Koca Sulejmanovic
Jagoš Vuković

EPA/Koca Sulejmanovic

Jagoš Vuković, Foto: EPA/Koca Sulejmanovic

Srpski reprezentativni štoper Jagoš Vuković privodi kraju svoju epizodu u Olimpijakosu! Posle odlaska Besnika Hasija, iskusni defanzivac ne dobija šansu kod novog trenera Takisa Lemonisa, a za njegove usluge zainteresovana je španska Malaga.

Kako javljaju brojni grčki mediji veza u ovom januarskom poslu trebalo bi da bude Mario Husiljos, nekadašnji sportski direktor Olija, a sada jedan od vodećih ljudi u upravi kluba sa Rosalede. Navodno, on insistira na jačanju odbrane i za takav poduhvat treba mu Vuković.

Teško da bi i naš internacionalac imao nešto protiv ovog transfera. Njegova želja je da se nađe na spisku za Rusiju, a da bi tako bilo mora da igra redovno. S druge strane, odlazak u Primeru predstavljao bi vrhunac karijere momka koji je do sada nije imao prilike da se okuša u TOP 5 liga Evrope.

Grci podsećaju da je Vuković ove sezone nastupio samo na četiri meča za crveno-bele, od čega jednom u ligi, jednom u kupu i dva puta u Ligi šampiona. Jednom protiv Partizana i jednom protiv Rijeke.

Olimpijakos je za Jagoša Vukovića letos platio turskoj Konji 2.000.000 evra.