Saša Stamenković
Twitter/Sabahfc
Saša Stamenković

Twitter/Sabahfc

Saša Stamenković, Foto: Twitter/Sabahfc

Nije imao nameru da se eksponira, kao ni većina ljudi koji humanitarnu pomoć ne koriste za samoreklamiranje. Ipak, potez Saše Stamenkovića (35) imao je ogroman odjek u Azerbejdžanu.

Srpski golman je pomogao tamošnjem obolelom novinaru Anaru Đafarsoju tako što je na račun fondacije za borbu protiv koronavirusa prosledio jednu platu koju zarađuje u Sabahu, a novac će se koristiti za Anarovo lečenje.
- Pomalo mi je neprijatno što sam se našao u žiži interesovanja. Ovde konstatuju da lokalni fudbaleri nisu sposobni za sličan čin - ekskluzivno za „Alo!“ priča Stamenković, koji u Azerbejdžanu ima status fudbalske legende.

Ne oseća teret godina

Stamenković kaže da još ne razmišlja o kraju karijere. - Ne osećam teret godina. Branio sam u ovoj sezoni na 17 utakmica dok sezona nije prekinuta. Sabah je klub iz malog grada Masazira, koji ima samo 4.000 stanovnika. Udaljen je od Bakua 16 kilometara, na obali je istoimenog jezera.

Ko je prvi objavio vest?

- Poznati TV novinar Gunduz Abeszadeh na svom Fejsbuk profilu. Napisao je da sam godinama u njihovoj zemlji i da je smatram drugom domovinom, što je apsolutno tačno. Kao i da to ističem delima, a ne rečima. Pošto ga je moj gest oduševio, odlučio je da s tim upozna javnost. Azeri su tu vest ispratili sa simpatijama, zanimljivo im je što sam jedini strani fudbaler koji se priključio akciji pomoći.
U Sabahu vam društvo pravi štoper Filip Ivanović, nekadašnji član Radnika iz Surdulice?
- Sjajan defanzivac. Bio je i Marko Dević, koji se nedavno oprostio. Trener je Željko Sopić iz Hrvatske. Perspektivan stručnjak, koji se kao igrač proslavio u Menhengladbahu - poručuje Stamenković, bivši čuvar mreže Crvene zvezde.

 

Komentari (1)

Stameni

28.05.2020 11:08

Ko ga poznaje zna kakva je to momak