Dejan Stanković
Alo/Miloš Topalović
Dejan Stanković

Alo/Miloš Topalović

Dejan Stanković, Foto: Alo/Miloš Topalović

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković je na konferenciji za medije pred revanš protiv Milana, na stadionu na kom se proslavio u dresu Intera, najavio da on i njegovi igrači znaju šta je potrebno da se ekipa plasira u osminu finala posle beogradskih 2:2 u prvom meču. 

Da li će Zvezda eliminisati Milan?

 

- Neće biti lako, ali mi nismo kalkulisali ni pred prvu utakmicu. Nebitna je formacija, bitno je kako si izgledao na terenu, a mi smo svesni kako smo izgledali. Ispod tog nivoa ne smemo da padamo ako želimo da eliminišemo jedan Milan. Ako smo dali dva gola kod kuće, potreban nam je pogodak i ovde... Ali opet, moramo da budemo oprezni, jer su oni pokazali da imaju fenomenalnu tranziciju, za dve sekunde ti stignu ispred gola. Hoćemo da igramo hrabro, ali pametno hrabro. Ne želim da srljamo i da se zalećemo. Pokazali smo u evropskim utakmicama da umemo da igramo na rezultat. Igraćemo organizovano i timski na obe strane terena. Svi znaju koja je jačina Milana, mi smo realni i svesbi toga, ali nam niko ne može oduzeti pravo na nadu i neki procenat koji nam daje šansu da odemo dalje. Mojim momcima, a i meni, igranje protiv Milana je nagrada za sve urađeno ove sezone. 

Publika je ono što nedostaje ovakvim utakmicama, koje su pravi fudbalski spektakli.

- Žao mi je što momci nisu osetili punu Marakanu protiv Milana, isto tako što i San Siro sutra neće biti pun - bio je iskren Dejan Stanković.

Stanković ima velike kadrovske probleme, suspendovani su Rodić i Milunović, a pojedini igrači su roviti.

- Ništa nećemo rizikovati, igraće samo zdravi i najspremniji.

Nije želeo da poredi Zvezdu i Inter.

- Nerealno je prepisivati, jer su Inter i Zvezda dve različite ideje. Znam koliko može moja ekipa. Ne mogu da prepisujem od Intera ili Specije. Te utakmice su nam služile da vidimo da je i Milan ranjiv. Sigurno je da ne mogu ukrasti ideje od Kontea i Intera. Mi imamo svoje ideje. Kod nas u Srbiji se kaže kad te neko napada, onda moraš da se pokažeš.

Trener Zvezde ima kuću u neposrednoj blizini stadiona.

- Drago mi je što sam na stadionu koji je 300 metara od moje kuće. Život je čudo - zaključio je Stanković.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

šane

24.02.2021 22:01

ovako se predaje, unapred. ko je trebao da razislja o kadovskim problemima...terza mrkela i trener. strasno