Hristo Stoičkov u poseti fudbalerima Totenhema
EPA/Rodrigo Jimenez
Hristo Stoičkov u poseti fudbalerima Totenhema

EPA/Rodrigo Jimenez

Hristo Stoičkov Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

Legendarni bugarski napadač Hristo Stoičkov tvrdi da Huan Roman Rikelme nije uspeo u Barseloni zbog jednog čoveka - Luja van Gala. Stoičkov je, gostujući u jednoj radio emisiji, govorio o lepoti fudbala Rikelmea i Lea Mesija. Rikelme je u Barselonu stigao 2002. iz Boke, ali je odigrao svega tridesetak utakmica za Barsu. A Stoičkov ima i odgovor zašto jedan takav igrač nije uspeo u Barseloni.

- Zato što je imao idiota za trenera, kao što je Van Gal. On je uradio dosta dobrih stvari, to mu priznajem, ali zbog njegovih gluposti su mnogi ispaštali - rekao je Stoičkov.

Bugarin je proveo sedam sezona u Barseloni i osvojio 15 trofeja.

- Rikelme nije uspeo zbog Van Gala, odnosno načina na koji je Holanđanin želeo da Rikelme igra. Napravio je sjajnu karijeru posle, naročito u Viljarealu. Uživao sam u njegovoj prvoj sezoni u Barseloni - golovi, dodavanja... Ali, neko je pokušavao da od jabuke napravi grejpfrut -rekao je Stoičkov.

Rikelme nije uspeo u Barseloni, ali je pokazao raskošan talenat u Viljarealu, a onda se vratio u Boka juniors i tamo igrao punih sedam godina, da bi karijeru završio 2014. u klubu u kojem je ponikao - Argentinos juniorsima.