Dragan Stojković
FSS
Dragan Stojković

FSS

Dragan Stojković, Foto: FSS

Novi selektor Srbije Dragan Stojković Piksi gostovao je u petak na televizija "Arenasport" gde je otvoreno pričao o obavezama koje ga čekaju u narednom periodu. Nakon što je objavio debitantski spisak reprezentativaca na koje računa u prvom ciklusu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Nekadašnji predsednik Crvene zvezde otkrio je pre svega šta će se u selekciji "orlova" promeniti po pitanju discipline, odnosno šta će biti zabranjeno.

- To zavisi od igrača, isključivo od njih. To što oni žive, ja sam to prošao već. Imao sam mnogo trenera i znam kako treba da se ponašam i da radim. Što se tiče nekih zabrana, kad kažete "zabraniti", to je gruba reč. Neke stvari će u svakom slučaju biti zabranjene. Negativno komentarisanje u javnosti, ponašanje u javnosti mora da bude adekvatno, ima tu dosta stvari. Moram da imam koncentraciju za ono šta radim i neće biti problema.

- Sada je modernije, živimo u visokoj tehnoligiji. Ne mogu ja da zabranim igračima da koriste telefone. To nije dobro. Svaka vrsta zabrane na tu temu može da ima kontraefekat. I ja ga koristim na način kako ga i oni koriste. Mi to moramo poštovati. Postoje rituali, u smislu da se čuju sa suprugom ili vide dete pred meč. Zašto bi to neko branio? Ja nisam neki tiranin.

PROČITAJTE JOŠ: