Stefan Šapić
FK Čukarički
Stefan Šapić

FK Čukarički

Stefan Šapić, Foto: FK Čukarički

Biće to duel trenutno četvrtoplasirane ekipe i lidera na tabeli. Na Banovom brdu još pamte prethodni duel igran na ovom stadionu, kad je Čukarički od 0:2 stigao do velike pobede (3:2).

- Mnogo lep osećaj je pobediti Crvenu zvezdu. Ta utakmica je bila stvarno „luda“, ne dešava se često da Crvena zvezda izgubi prednost od dva gola. A nama je bila izuzetno značajna, tada je to bilo u plej-ofu, a sa tom pobedom smo skoro i završili posao oko plasmana u Evropu. Sa Zvezdom ćemo igrati i ove sezone još jednom, ali je i ovaj duel od ogromnog značaja, posebno zbog toga što je prvi posle zimske pauze – istakao je stefan Šapić, štoper Čukaričkog, koji je dodao da se nada da će stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta.

Pre dva meseca Crvena zvezda je savladala Čukarički sa 3:1. Brđani su se hrabro suprotstavili šampionu, igrali su otvoreno, ali su na kraju morali da pruže ruku u tom trenutku boljem timu.

- Znamo kako smo prošli u poslednjem meču u jesenjem delu sezone. Ali, Crvena zvezda je sada drugačija ekipa u odnosu na taj susret, sa novim trenerom, koliko vidim i podmladili su ekipu. Jedno je sigurno, Zvezda i dalje ima veoma kvalitetne igrače. Kad igrate protiv njih, ništa niste uradili ako zaustavite jednog ili dvojicu igrača. Opasnost vreba sa svih strana, a mi smo to osetili na svojoj koži baš u prethodnom duelu. Zbog toga, kod nas mora da se zna ko šta radi u svakom trenutku, u duelu protiv tako kvalitetnog protivnika. Ono što je sigurno, daćemo sve od sebe. Svaki bod će do kraja sezone biti značajan u borbi za Evropu – kazao je Šapić.

Crvena zvezda - Čukarički

ALO Foto: Marko Metlaš

Crvena zvezda - Čukarički, Foto: ALO Foto: Marko Metlaš

Iako je pomenuo da su svi u Zvezdinom timu vrlo kvalitetni, Šapić se kratko osvrnuo na igrača kojeg bi mogao da čuva u direktnom duelu.

- Uglavnom sam čuvao Boaćija, bilo je odličnih, fajterskih duela sa njim. Pročitao sam da je postigao gol u svakom od prethodna četiri meča na Banovom brdu, nadam se da će ta njegova serija biti zaustavljena.

Posle duela sa Crvenom zvezdom, Čukarički će gostovati Radničkom u Nišu, potom će u vanrednom kolu na Banovom brdu dočekati Voždovac, a potom sledi gostovanje Mladosti u Lučanima.

- Znamo kakav nam je raspored, ali ne razmišljamo dalje od duela sa Zvezdom. Čeka nas velika borba u svakoj narednoj utakmici. Biće neizvesno do kraja šampionata, odavno nije bilo zanimljivije takmičenje, posebno u borbi za Evropu. Dobra stvar je što nema podele bodova, pa smo stekli određenu prednost pred nastavak sezone – istakao je Stefan Šapić, koji je u prvom delu sezone za Čukarički odigrao bez pauze svaki minut u Super ligi Srbije.