Luis Suarez
EPA/Rafael Marchante
Luis Suarez

EPA/Rafael Marchante

Luis Suarez, Foto: EPA/Rafael Marchante

Ronald Kuman je rekao da mu Luis Suarez ne treba, Juventus je rekao dođi kod nas.

Sve bi bilo super da se u Torinu nisu setili da Urugvajac može da prođe kao domaći igrač, jer bi zbog žene mogao da se dočepa italijanskog pasoša, pa time ne bi zauzimao jedno od četiri mesta za igrače van EU.

Uslov, da položi ispit iz italijanskog jezika kako bi dobio italijanski pasoš. I, podvrgao se tome Suarez u Peruđi.

A, onda se Stara dama neočekivano povukla iz pregovora. Sumnjivo!

Sada su mediji sa Čizme saznali o čemu se radi. Luis je varao, imao je unapred pripremljene odgovore. Test koji se radi u proseku za dva sata Urugvajac je završio za pola.

"Republika" je objavila i transkripte razgovora članova komisije pre ispita. 

- On ne može rečenicu da sastavi na italijanskom. I to malo što zna, koristi samo u infinitivu. Ako ga novinari budu nešto pitali, to će biti potpuna katastrofa - rekao je Lorenco Roka, jedan od članova komisije.

Stefanija Spina, takođe član komisije, bila je jasna kao dan:

- Ne postoji "ako položi", već mora da položi i položiće. U pitanju je čovek koji godišnje zarađuje 10 miliona evra i ne može da mu sve to propadne zato što nema B1 diplomu.

U razgovoru sa rektorom Đulijanom Grego Boli ispitivači su potvrdili da je Suarez dobio test unapred i da je, kako su naveli, zapamtio polovinu.

Napadač Barselone je 17. septembra dobio sertifikat B1 (potvrda da razume, čita i piše italijanski jezik). Međutim, prevara je otkrivena, pa je pitanje hoće li mu dati pasoš.

U međuvremenu Urugvajac se dogovorio sa Atletikom iz Madrida, čeka se reakcija Barselone.

PROČITAJTE JOŠ: