161. večiti derbi Partizan Crvena zvezda
ALO/Miloš Dreković
161. večiti derbi Partizan Crvena zvezda

ALO/Miloš Dreković

161. večiti derbi Partizan Crvena zvezda, Foto: ALO/Miloš Dreković

Zajednica klubova Super lige poslala je Izvršnom odboru FSS predlog promene kalendara takmičenja za prolećni deo prvenstva. Izmene su uslovljene odlaganjem 21. kola sa 14. decembra na 15. februar jer su Crvena zvezda i Partizan jednu od dve odložene utakmice odigrali tek u poslednjem jesenjem terminu. Eliminacija večitih sa evropske scene olakšala je posao, pa neće biti problema da sezona na vreme bude privedena kraju.

U nastavku prvenstva prva „radna” sreda biće 26. februara kad bi trebalo da se odigraju utakmice 23. kola. Umesto 4. drugi vanredan termin uslediće 18. marta. Za taj datum bile su planirane utakmice četvrtfinala kupa, ali sugestija Zajednice je da se pomere za 8. april.

Do tada ima dovoljno vremena da Takmičarska komisija FSS zakaže poslednji meč osmine finala Partizan – Spartak ŽK. Plej-of i plej-aut počinju u četvrtak 16. aprila, jer je tri dana kasnije Vaskrs. Sledeća 32. runda je u sredu 22. aprila.

Kraj prvenstva predviđen je, kao i ranije, 20. maja. Sezona će se ipak, završiti finalnom utakmicom kupa četiri dana kasnije. Polufinale našeg najmasovnijeg takmičenja igraće se 6. maja.

Baraž mečevi za Super ligu zakazane su za 23. i 27. maj.