Hari Kejn
EPA/Stephanie Lecocq
Hari Kejn

EPA/Stephanie Lecocq

Hari Kejn, Foto: EPA/Stephanie Lecocq

Belgija je pobedila Englesku i otpisala je iz trke za plasman na završni turnir Lige nacija, Slovenija je golom u nadoknadi meča srušila selekciju takozvanog Kosova, dok je Italija savladala Poljsku i tako napravila veliki korak napred ka plasmanu među najbolje četiri ekipe u Ligi A. 

Crveni đavoli su mnogo lakše nego što se očekivalo srušili Gordi albion. Pobedu domaćem timu doneli su Juri Tilemans i Dris Mertens. Vezista Lestera pogodio je u 10. minutu, dok je ofanzivni igrač Napolija u 23. dao prelep gol iz slobodnog udarca. Do kraja poluvremena Engleska je imala veliku šansu preko Kejna. Napadač Totenham dobro je šutirao, ali je Kurtoa odbranio. U drugom poluvremenu viđene su po dve velike šanse, jedna za Belgiju i jedna za Englesku. Lukaku je u 77. minutu promašio za domaćina, dok je Saka u 85. poslao odličnu loptu u kazneni, koju je presekao jedan od defanzivaca.

U istoj grupi Danska je pobedila Island 2:1. Danci su do trijumfa došli golom iz penala u 92. minutu. Njega je realizovao Kristijan Eriksen koji je bio strelac i prvog gola sa bele tačke.

Italija je pobedila Poljsku sa 2:0 i ostala je u trci za plasman u završnicu A lige. Strelci za "Azure" bili su Žoržinjo u 27. minutu iz penala i Berardi u 84.

Minimalna pobeda nad Izraelom kod kuće bila je dovoljna Češkoj da ostane u trci za Škotskom za plasman u Ligu A. Strelac jedinog gola bio je Darida u 7. minutu, a Bibras Natho je sa trakom na ruci odigrao prvo poluvreme za goste. 

Austrija je posle preokreta u završnici savladala Severnu Irsku 2:1. Strelac vodećeg gola za Severnu Irsku bio je Magenis u 75. minutu. Izjednačenje Austriji doneo je Šaub u 81, a pobedu Grbić u 87. minutu.

Slovenija je velikim preokretom u finišu srušila takozvano Kosovo. Strelac vodećeg gola za goste bio je napadač Lacija Vedad Murići. Samo četiri minuta kasnije, izjednačio je Jasmin Kurtić. Pobedu je doneo Josip Iličić golom sa penala u 93. minutu.

PROČITAJTE JOŠ: