Fudbaleri Ekonomca iz Tuzle doneli pehar, ali i koronavirus
Foto: Fejsbuk – KMF Salines
Fudbaleri Ekonomca iz Tuzle doneli pehar, ali i koronavirus

Foto: Fejsbuk – KMF Salines

Fudbaleri Ekonomca iz Tuzle doneli pehar, ali i koronavirus, Foto: Foto: Fejsbuk – KMF Salines

Šestorica fudbalera kragujevačkog Ekonomca, koji su učestvovali na turniru u malom fudbalu u Tuzli, pozitivni su na koronavirus. Ovo je saopšteno iz Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu.

U Tuzli su bili njih šesnaestorica, ali su, za sada, testirani samo oni koji su imali odgovarajuće simptome.

Dr Dragan Vasiljević, direktor Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu kaže da u ovoj zdravstvenoj ustanovi svakodnevno prate situaciju i spremni su da reaguju. Ostali igrači su u izolaciji.

Da je poreklo virusa iz Tuzle potvrđuje i saopštenje Kluba malog fudbala Salines iz ovog grada, u kojem se kaže:

- Uprkos strogim pravilima sigurnosti, strogog pridržavanja pravila ponašanja i mjera, propisanih od strane Kriznog štaba FBiH, u naše redove je ušao virus! Naš kolektiv je izvršio sva testiranja, izolovao zaražene, zakazao retestiranja svih negativnih, obavijestio goste i sve nadležne o novonastaloj situaciji...

Inače, Kragujevčani su u finalu “Salines kupa” igrali baš protiv domaćina turnira i izgubili sa 5:0, ali ih od poraza više boli situacija u kojoj su se našli. Pored Ekonomca, na turniru su igrali Aurelija iz Vinkovaca i Futsal tim iz Tuzle.

Stanje je, čini se isto i u tuzlanskom i u kragujevačkom klubu. Popularni “jarčevi” su prekinuli treninge u “Mejdanu”, a vanredno je i u Ekonomcu, koji je naš najtrofejniji klub u malom fudbalu,

desetostruki prvak države, četiri puta osvajač Kupa i isto toliko puta duple krune, ali je sada u finansijskim problemima i nije više u vrhu ovog sporta. Do slanja ovog teksta niko nam se nije javio na telefonski poziv.

PROČITAJTE JOŠ: