Mančester siti - Mančester junajted
EPA-EFE/PETER POWELL
Mančester siti - Mančester junajted

EPA-EFE/PETER POWELL

Mančester siti - Mančester junajted, Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Havijer Tebas, prvi čovek španske La Lige, ponovo je osudio odluku suda u Lozani da ukine suspenziju Mančester Sitiju i dodaje da je igranje Građana u Ligi šampiona naredne sezone greška suda. 

- Svi znamo šta je Siti uradio. Kad ih je UEFA kaznila nije bilo iznenađenja. Ne želim da kažem da su ljudi bili srećni, ali je to bio makar neki osećaj pravde protiv klubova u vlasništvu država, a drugi je Pari Sen Žermen. Sa druge strane, kada je CAS promenio odluku, bilo je protesta - od Klopa i Murinja, pošto svi znamo da Siti pokušava da pronađe način da zaobiđe pravila finansijskog fer pleja - rekao je Tebas za ESPN.

- Siti će biti u Ligi šampiona sledeće sezone pošto je CAS loše obavio posao, a ne zato što je Siti radio stvari na ispravan način. Voleo bih da vidim konačnu presudu CAS. Kad je objave i pročitam je, kazaću Gvardioli ono u šta sam uveren, a to je da oni nisu radili po propisima - dodao je predsednik La Lige.

Tebas je podsetio da su Mančester Siti i Pari Sen Žermen poslednjih godina trošili najviše novca.

- Siti nije dovodio igrače novcem iz sopstvenih izvora, kao Mančester Junajted, koji zarađuje od televizijskih prava ili sponzora. Dovodili su igrače novcem od nafte, novcem koji su dobili od svojih vlasnika u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Državni klubovi u Evropi rade šta žele. Izmišljeni sponzori, prava za ime stadiona, kao u slučaju Mančester Sitija. Stadion Etihad ne vredi koliko je plaćen i to stvara veoma opasnu ekonomsku situaciju za nas - zaključio je Tebas. 

PROČITAJTE JOŠ: