Boaći i Kokelan
EPA/Will Oliver
Boaći i Kokelan

EPA/Will Oliver

Boaći i Kokelan , Foto: EPA/Will Oliver

Crvena zvezda je Ričmonda Boaćija u februaru 2018. godine prodala za 5,5 miliona. Ali, samo šest meseci kasnije kupila ga je za 2,5 miliona od istog tima.

Po jednom od poslednjih finansijskih izveštaja crveno-belih, kako prenose beogradski mediji, postojalo je dugovanje od čak 1,6 miliona evra za napadača. Ukoliko Zvezda u međuvremenu nije izmirila te obaveze, dug će biti umanjen jer klub koji potražuje novac prestaje da radi.

- Suning je napustio kineski fudbal. Zbog suočavanja sa mnogim detaljima oko kojih nema kontrolu, Đangsu više ne može da pruži garancije kontinuiteta, Đangsu prestaje da postoji. Prestaće sa funkcionisanjem rad kluba - navodi se u saopštenju.

Prethodne sezone Đangsu je osvojio prvu titulu u klupskoj istoriji, a u ovom trenutku pored bonusa za osvajanje tog trofeja, igračima duguje i minimum tri plate iz prethodne sezone. Pitanje je kako će se ti problemi rešiti jer klub praktično prestaje da postoji. Pored prvog tima biće ugašene i sve mlađe kategorije, kao i ženski deo kluba.

Velike probleme u funkcionisanju mogao bi da ima i milanski Inter, koji sponzoriše ista grupa kao Đangsu. Zbog velikih finansijskih problema u kojima se nalazi italijanski tim, njima je hitno potrebno čak 200 miliona evra. I to samo da bi pokrili trenutne troškove, zaostale plate zaposlenih u klubu i transfere koji su već obavljeni, a nisu plaćeni.

Kinezi užurbano traže fond koji bi želeo da investira u Inter, postane manjinski ili većinski vlasnik, ali se za sada nisu pojavile prave ponude. 

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

vuk

28.02.2021 13:19

Hahaha, jebo te, koji cirkus u državi.