Dejan Stanković i Siniša Mihajlović
Instagram/dejanstanković
Dejan Stanković i Siniša Mihajlović

Instagram/dejanstanković

Dejan Stanković i Siniša Mihajlović, Foto: Instagram/dejanstanković

On je tada imao svega 21. godinu, a upravo su on i Mihajlović pokušali da skrenu pažnju svetske javnosti na dešavanja u Srbiji.

Tada su Dejan i Siniša igrali za Lacio:

"I danas mislim da je za Mihu i mene sve krenulo nizbrdo tog 24. marta kada je počelo bombardovanje Srbije, Beograda. Okupili smo se pred meč sa Ircima na Paliću. Reprezentacija. Završili smo trening, ja legao da spavam. Piksi Stojković me budi!" - započeo je Stanković svoju priču.

Dragan Stojković

Tanjug/Tanja Valić

Dragan Stojković, Foto: Tanjug/Tanja Valić

"Hajde mali zovi ženu, pokupiće je moja supruga pa idemo u Mađarsku, da letimo svako svojoj kući" - rekao je "Piksi".

"Nema utakmice?"

"Nema".

"Super, imam dva tri dana slobodno".

"Mali, gledaj dnevnik, jesi lud".

"Imam dva, tri dana da se izludujem u Beogradu".

"Čuješ li ti šta ti govorim, bombardovaće nas" - poručio mu je tada "Piksi".

"Dođem u hotel, upalim TV, a svuda gori. Ne znam šta da radim. Zovem prijatelje u Rimu koji su u ambasadi. Tamo svi kukaju, plaču, ne veruju šta se događa. Crn, crn period, katastrofa. Nije mi bilo ni do čega. Mart, april, maj... Miha i ja nosimo majice sa natpisom ''target'' i ''peace no war''. Ne znam koliko je to značilo" - rekao je Stanković koji je istakao i šta je tadašnji trener Lacijala Erikson rekao u svlačionici:

"Rat je blizu nas, ali nas taj rat ne treba da zanima. Naš rat je tamo na terenu, gledaćemo da poštujemo naša dva igrača".

"Imali smo majice sa aplikacijama ''target'', ali je delegat tražio da ih skinemo pred izlazak na teren. Čitava pometnja. Pobedimo, dobio sam neki udarac u glavu, puče i nos. Krv svuda po dresu. Ipak, moj prvi evropski trofej" - istakao je Stanković.