Žezus, Sterling
EPA/Dave Thompson
Veče Lige šampiona

EPA

Veče Lige šampiona, Foto: EPA

Kraj! Fudbaleri Mančester Sitija savladali su Real Madrid i u drugom meču istim rezultatom 2:1, pogotke su postigli Sterling i Žezus posle kardinalnih grešaka Varana, dok je Benzema jedini pogodio za Madriđane. U Torinu je Juventus slavio 2:1 protiv Liona, međutim nedovoljna je bila ta pobeda da se nadoknadi 1:0 iz Francuske i Lion zbog gola u gostima ide u četvrtfinale.

Karim Benzema

AP/Peter Powell

Karim Benzema, Foto: AP/Peter Powell

Ni u Torinu više nema vremena. Juventusu 2:1 nije dovoljno za prolaz.

Gotovo u Mančesteru! Siti je slavio 2:1 i prošao dalje!

83' Jović ulazi u igru. Zajedno sa njim Vaskez i Valverde. 

81' Luka Modrić dobija žuti karton i u slučaju da Real napravi čudo i uđe u četvrtfinale, njega tamo nećemo gledati. Prva javna opomena na meču.

68' GOOOOOOOOOOOOOL! Gabrijel Žezus koristi novu veliku grešku Rafaela Varana. Opet je poklonio gol Englezima i sada je to veliki zaostatak koji Real juri.

65' Kurtoa čuva Real. Još jedna velika prilika za Siti, Žezus je odlično šutirao iz lepe pozicije, ali je Belgijanac iskoristio visinu i duge ruke.

60' ROOOOOONALDO! Portugalac u potpunosti vraća Juventus u igru, golčina levicom sa preko 20 metara. Italijanima je neophodan još samo jedan gol!

54' Dva puta je Kurtoa izašao kao pobednik iz duela sa Sterlingom. Veoma nesigurna igra Reala početkom druge deonice, dosta grešaka u odbrani i pravo je čudo kako Siti opet ne vodi.

Počinje drugo poluvreme.

Mančester siti

AP/Dave Thompson

Mančester siti, Foto: AP/Dave Thompson

Završeno je prvo poluvreme. Rezultat na oba meča je 1:1, ali Juventus je u nešto težoj poziciji od Reala. Madriđanima je potreban jedan gol za produžetak, dok "Stara dama" mora barem još dva ne bi li razmišljala o prolazu u četvrtfinale.

43' GOL ZA JUVENTUS! Ronaldo je postigao gol sa jedanaest metara, sada je "Staroj dami" potrebno da postigne još dva za prolazak u četvrtfinale, pod uslovom naravno da ne primi nijedan.

42' Foden se našao u izglednoj poziciji nakon greške Kurtoe, ali je šutirao pored gola.

38' Kanselo je lepo probao, ali Kurtoa ipak odbija loptu i uspeva da sačuva svoj gol.

28' GOOOOOOOOOOL! BENZEMA! Sjajno je prošao Rodrigo, odlično se pozicionirao Benzema i glavom savladao golmana Sitija. Vraća se neizvesnost, Siti ima samo gol prednosti.

20' Real je stvorio dve odlične šanse, prvo preko Benzeme, a potom i sjajan šut Azara, ali Ederson čuva mrežu netaknutu u prvih 20 minuta.

10' GOL I U TORINU! Depaj je pogodio sa penala, Lion ukupno ima dva gola prednosti. Juventusu su sada potrebna tri za prolaz.

9' GOOOOOOOOOOOOL! Mančester siti vodi 1:0. Nestvarna greška Rafaela Varana, poklon Žesusu, ovaj do Sterlinga i to je 1:0 za domaće. Ukupno 3:1!

21:00 Mečevi počinju!

"Stara dama" juri minimalnu prednost Francuza iz prvog meča, Lion je krajem februara slavio rezultatom 1:0. Još teži zadatak je pred Realom, koji mora da postigne minimum dva gola na Etihadu nakon poraza od 2:1 na svom terenu u prvoj utakmici.

MANČESTER SITI - REAL MADRID 2:1 (ukupno 4:2)

Strelci: Sterling 9', Žezus 68' - Benzema 28'

Stadion: Etihad

Sudija: Feliks Brih

Postave: 

postave na meču Sitija i Reala

Sofascore printscreen

postave na meču Sitija i Reala, Foto: Sofascore printscreen

JUVENTUS - LION 2:1 (ukupno 2:2*)

Strelci: Depaj 10'(p) - Ronaldo 43'(p), 60'

Stadion: Juventus

Sudija: Feliks Cvajer

Postave: 

Postave na meču Juventusa i Liona

Sofascore printscreen

Postave na meču Juventusa i Liona, Foto: Sofascore printscreen

PROČITAJTE JOŠ: