Juventus
AP Photo/Antonio Calanni
Juventus

AP Photo/Antonio Calanni

Juventus, Foto: AP Photo/Antonio Calanni

Tada je "stara dama" slavila sa 2:3 i napravila je veliki korak ka odbrani titule u Seriji A!

Kako prenosi "Calciomercato", glavni sudija tog meča Danijel Orsata ostao je u centru skandala nakon što nije dao crveni karton veznom fudbaleru Juventusa, Miralemu Pjaniću, nakon veoma oštrog starta nad Rafinjom!

Da li je ovaj start za crveni?

 

VAR sudije, Valeri i Đalatini su javili Orsatu kako to nije bio prekršaj za crveni, te je bosanski fudbaler dobio samo žuti u 21. minutu..

Da stvar bude još gora, samo pet minuta ranije Matias Vekino je dobio direktan crveni zbog teškog faula nad tadašnjim napadačem Juventusa, Mariom Mandžukiću!

Prošle godine je podneo ostavku, a sad tvrdi da su sudije nakon žestokih pritisaka sa svih strana, odlučili pregledati situaciju zbog koje Pjanić nije dobio crveni karton, ali ističe da su ostali uskraćeni ključnim audiozapisima iz VAR sobe!

"Tražili smo audio i videodijaloge između VAR sobe i sudije Orsata, ali smo materijal dobili tek na početku iduće sezone. Kad smo otvorili datoteku, sve je bilo tu osim jedne stvari koja nam je bila bitna, a to su razgovori Orsata i VAR sudija koji su doveli do toga da Pjanić ostane na terenu. Razlog? Rekli su mi da nemaju taj deo", ispričao je Pecoraro.

Juventus je preokrenuo i slavio, a Napoli se sutradan sapleo i "stara dama" je dobila vetar u leđa ka tituli! Inače ovo je bio meč 35. kola Serije A!

Пласман обезедио SofaScore LiveScore