Vasa Micić
Alo/Vladimir Marković
Vasa Micić pred meč sa Argentinom

Alo/Marko Metlaš

Vasa Micić, Foto: Alo/Marko Metlaš

Košarkaš Efesa Vasilije Micić dao je intervju za sajt Evrolige u kojem je pričao o svojim počecima, ali i o tome kakvi su njegovi pogledi na košarku. Micić, koji je jedan od boljih igrača turske ekipe ove sezone, otkrio je kako je uopšte počeo da se bavi košarkom. Takođe, pričao je i i tome kako je prošle godine došao u redove Efesa.

"Odrastao sam na planini, gde nemate gde da igrate košarku i prvi sport za mene bilo je alpsko skijanje. Bio sam zaljubljen u skijanje i mogu da kažem da sam bio uspešan u tome. Verujem da je bilo pitanje neke sudbine da počnem da se bavim košarkom. Trebalo je da treniram fudbal, ali nije bilo kluba u mom gradu. I morao sam da pređem na košarku. Moj prvi trener mi je rekao da ne znam ništa o košarci, ali da je video nešto u meni što do sada nije video nigde", ispričao je Micić za sajt Evrolige.

Njegovo razmišljanje o košarci svakako mu pomaže da prikazuje odlične partije, što je naročito primetno ove sezone. Deluje da je igrački sasvim sazreo i da se mogu očekivati još bolje partije, a uživa i veliko poverenje trenera Ergina Atamana.

"Mnogi misle da je košarka timski sport i ona to svakako jeste. Istovremeno, vi ste i pojedinac na terenu. Prvo morate da uradite nešto sami za sebe na terenu, a tako i za ekipu. Naučio sam kako da žrtvujem deo svo ega zarad timskih rezultata. Ako ne postigneš koš, jednako možeš biti zadovoljan utakmicom. Znam da mnogo ljudi smatra da je ovo slučajno bila moja dobra sezona. Nema tu nikakve slučajnosti, ove sezone najbolji tim u Evorligi biće onaj koji je spreman da više radi i napornije trenira tokom sezone", poručio je srpski košarkaš.