Ronaldo
EPA
Ronaldo

EPA

Ronaldo, Foto: EPA

Lopta se zakotrljala na fudbalskim terenima u Srbiji u sezoni 2020/21, a u pojedinim evropskim zemljama (Švajcarska, Italija...) prošla sezona još traje?!

Pandemija koronavirusa totalno je poremetila planove FIFA i UEFA. Ali krovne fudbalske organizacije, u sadejstvu sa savezima, nekako su uspele da se prestroje i na sve načine se trude da izguraju aktuelnu sezonu. To se posebno odnosi na evrokupove zbog disharmonije jer u Ligi Evrope ima neuporedivo više „zaostalih“ utakmica. Ujedno, pripremaju tlo za početak takmičenja u ligama koje privlače najveću pažnju (prvi startuju Francuzi, koji nisu ni završili prošlu sezonu), kao i nacionalnim kupovima, a sve bez prisustva publike i pod specijalnim režimom zaštite svih aktera.

Red vožnje

5-6. avgust

Osmina finala Lige Evrope

7-8. avgust

Osmina finala Lige šampiona

10. avgust

Žreb za pretkolo Lige šampiona

10-11. avgust

Četvrtfinale Lige Evrope

12-15. avgust

Četvrtfinale Lige šampiona

15. avgust

Početak Prve lige Srbije

16-17. avgust

Polufinale Lige Evrope

18-19. avgust

Polufinale Lige šampiona

21. avgust

Finale Lige Evrope

22. avgust

Početak Lige 1

23. avgust

Finale Lige šampiona

25-26. avgust

Drugo pretkolo Lige šampiona

31. avgust

Žreb za 3. pretkolo Lige šampiona

Žreb za 2. pretkolo Lige šampiona

U sve treba uklopiti pripreme (u nekim slučajevima i improvizovane), prelazni rok koji će ove godine zagaziti duboko u jesen... Najteže je fudbalerima. Jedva da su imali desetak dana odmora između dve sezone.

Za ljubitelje fudbala, avgust nudi istinska uzbuđenja. Posle finala francuskog liga i engleskog FA kupa, počinje rasplet u Ligi šampiona i Ligi Evrope, čije se završnice igraju u Portugalu i Nemačkoj, a u sve se umešao i žreb za sezonu 2020/21!
Vežite se, polećemo! 

PROČITAJTE JOŠ: