Uroš Račić (Valensija)
AP/Alberto Saiz
Uroš Račić (Valensija)

AP/Alberto Saiz

Uroš Račić (Valensija), Foto: AP/Alberto Saiz

Račić je potvrdio da je poziv Dragana Stojkovića ostvarenje sna, a potom dao svoje viđenje šansi Srbije u ovim kvalifikacijama.

- Presrećan sam. Niko me iz Fudbalskog saveza Srbije nije pozvao pre petka i objavljivanja spiska. Ponosim se što sam među 30 igrača koje je izabrao novi selektor za prve utakmice. To je za mene ostvarenje najvećeg dečačkog sna da jednog dana igram za svoju zemlju. Odlično se poznajem s momcima iz reprezentacije, naročito s onima s kojima sam zajedno igrao. Zbog toga mi adaptacija na A reprezentaciju neće biti problem. Vrlo dobro znam šta je reprezentativni kult i da mora da se poštuje, a sve ostalo mora da se zasluži isključivo na terenu - izjavio je Račić za "Infomer".

Srbija će na startu kvalifikacija igrati protiv Republike Irske u Beogradu, 24. marta, tri dana kasnije u Srbiju stiže Portugalija, a za kraj ove serije uslediće meč sa Azerbejdžanom, 30. marta u gostima.

- Siguran sam da imamo igrački kvalitet da se nosimo sa Irskom i Portugalijom i da na kraju kvalifikacija budemo ispred njih. Verujem da će tako biti. Takođe, imaćemo izvanredan stručni štab, pored kojeg će nam biti mnogo lakše da ostvarimo cilj - dodao je fudbaler Valensije.

Pročitajte još: