Siniša Mihajlović
EPA Marco Lezzi
Siniša Mihajlović

EPA Marco Lezzi

Siniša Mihajlović, Foto: EPA Marco Lezzi

Fotografija srpskog trenera i novinara kojeg je on pre nekoliko meseci optužio za izdaju našla se na naslovnoj strani uz naslov ''Sastanak koji sam čekao...'', a iza sebe krije priču o prvom susretu nekad veoma dobrih prijatelja koje je udaljio konflikt.

Naime, Mihajlović je Zakaronija optužio za izdaju jer je italijanski novinar izneo vest da trener Bolonje boluje od leukemije pre nego što je Siniša sazvao konferenciju i obelodanio detalje vezane za zdravstveno stanje.

Detalji sastanka nisu poznati, ali je Zakaroni otkrio jednu rečenicu koju mu je Mihajlović dva puta rekao. Drugi put po ulasku u taksi, kada je krenuo u svoj hotel.

"Mi smo sada u godinama koje nam ne dozvoljavaju da imamo nove prijatelje, zato stare moramo da čuvamo blizu", prenosi Zakaroni Mihajlovićeve reči.

Korijere

Printscreen

Foto: Printscreen

Podsetimo, mihajlović je sukob obelodanio na početku svoje konferencije tokom koje je otkrioda boluje od leukemije.

"Želeo sam da budem prvi koji će vam reći šta se dogodilo. Ali neko nije želeo da poštuje moju privatnost. Zahvaljujući tome, prodao je 200 komada novina više nego inače. Ali je uništio i prijateljstvo koje je trajalo 20 godina", rekao je tada Mihajlović.

Zakaroni je posle Sinišinih rečo obrazložio svoj potez.

"Objavio sam to kao novinar, a ne kao Sinišin prijatelj. Ali danas to ne bih ponovio. Nisam izneverio poverenje Siniše s kojim se nisam čuo više od mesec dana. U petak sam nekoliko puta pokušao da stupim u kontakt s njim. Tekst sam objavio nakon što sam sa sigurnošću znao za njegovu bolest. Ali to su znali svi novinari, kao što su znali da je to razlog za sazivanje konferencije. Napisao sam samo 20 redova podrške Siniši, bez da sam spomenuo o kojoj bolesti se radi. Portparol Bolonje je tražio da to ne objavljujem, a odgovorio sam mu da ću to otkucati uz dužnu diskreciju i poštovanje privatnosti. Objavio sam tekst kako bi na taj način, kao novinar, na sav glas dao podršku prijatelju. Nakon svega, nikada to ne bih ponovio. Ali sada je samo bitno da Siniša što pre ozdravi", rekao je tada novinar.

Mihajlović je u međuvremenu obavio tri faze lečenja tokkom kojih mu je izvršena transplatacija koštane srži i njegovo stanje znatno se poboljšalo.