Izabela Lukomska Pizalska
Privatna arhiva
Izabela Lukomska Pizalska

Privatna arhiva

Izabela Lukomska Pizalska, Foto: Privatna arhiva

Možda ne deluje tako, ali žene su perpetuum mobile savremenog fudbala. Uzele su stvar u svoje ruke!

Širok je dijapazon, od uloga zavodnica, jabuke razdora među saigračima (slučaj „Teri“), menadžera poput Ikardijeve Vande Nare, motivacionih fitnes instruktorki, do onih koje su na ključnim pozicijama.

Izabela Lukomska Pizalska

Privatna arhiva

Izabela Lukomska Pizalska, Foto: Privatna arhiva

Atraktivna Poljakinja Izabela Lukomska Pizalska gde god se pojavi privlači pažnju. Najpoznatija poljska „Plejboj zečica“ sela je 2011. godine u fotelju predsednika drugoligaša Varte iz Poznanja. Vlasnica je i agencije za modele. 

- Nekad sam radila u građevinskoj kompaniji, koja je zahtevala čvrstu ruku. Lično ću se pobrinuti da u klubu zavladaju red, rad i disciplina - rekla je Izabela Lukomska Pizalska na promociji.

Srpske dive

Najzanosnije naše dame u fudbalu su Svetlana Ražnatović (Obilić), Vukica Vučurević (Budućnost Banatski Dvor), srpska Šeron Stoun, i Marija Preković (Šumadija Aranđelovac), ali nisu dostigle svetsku slavu i moć.

Irina Morozjuk

Privatna arhiva

Irina Morozjuk, Foto: Privatna arhiva

Zanosna Ukrajinka Irina Morozjuk je od 30. oktobra na čelu amaterskog Lavova. 

- Uz ovakvu predsednicu, šteta je da budemo drugi ili treći. Pucamo samo na najviše ciljeve! - kažu u klubu.
Irina je među najseksepilnijim ženama u svetu fudbala i svakog dana se trudi da u to još više uveri brojne pratioce na Instagramu. Suprug Nikolaj igra sa našim Markom Šćepovićem za turski klub Rize!

Jedna od važnih žena u svetu fudbala je Amaja Gorostiza.

- U Baskiji su žene oduvek bile na vodećim pozicijama u svim institucijama, tako da moja funkcija nikoga ne čudi. Iznenade se samo oni koji nisu odavde. Ako se ponašate prirodno, onda će vas i drugi tako doživljavati - rekla je za BBC gospođa koja vodi Dmitrovićev Eibar.

Roma imala dve predsednice

Roma je imala dve predsednice. Posle smrti Franka Sensija, 2008. godine, ćerka Rosela preuzela je funkciju. Prva je bila Flora (posle supruga Dina) Viola. Češka manekenka Alena Šeredova, bivša Bufonova supruga, bila je predsednica italijanskog Kararezea. Marija Tereza Rivero je od 1994. do 2011. kormilarila klubom Rajo Valjekano. Margarita Luis Drajfus rukovodila je Marseljom, a sličnu ulogu imala je i Katarina Libher u Sautemptonu.