Crvena zvezda – Karl Cajs Jena
FK Crvena zvezda
Crvena zvezda – Karl Cajs Jena

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda – Karl Cajs Jena, Foto: FK Crvena zvezda

Iz Jene je nemački tim doneo prednost od 3:2 u meču koji je obeležio irski arbitar Džon Karpenter jer je u 72. minutu isključio Dragana Džajića. Ipak, i bez Džajića na krcatoj Marakani, jer je pored prodatih 88.000 ulaznica, bilo prisutno, prema hroničarima, oko 100.000 gledalaca a još 30.000 ostalo pred kapijama, tim trenera Miljana Miljanića očitao je pravu lekciju rivalu i deklasirao ga – 4:0.

Igrala je Zvezda tada sjajan fudbal, čuveni „sitan vez“, od starta je lomila odbranu Nemaca, a seriju golova otvorila već u 14. minutu.

Slobodan Cole Janković je bio oboren u petercu a Milovan Đorić je bio siguran izvođač jedanaesterca. Uz zaglušujuću buku i podršku sa tribina srpski tim je nastavio da napada, pa je na sjajan pas Jovana Kuleta Aćimovića, tada mladi, Zoran Filipović već u 30. minutu povisio vođstvo na 2:0 i nagovestio veliko slavlje.

Crvena zvezda – Karl Cajs Jena 4:0 (2:0)

Strelci: Đorić u 14. iz penala, Filipović u 30, Ostojić u 60. i Karasi u 78. minutu.

Stadion: Crvene zvezde.

Gledalaca: oko 100.000.

Sudija: Kornel Nicesku (Rumunija).

Crvena zvezda: Dujković, Đorić, Klenkovski, Novković, Pavlović, Bogićević, Janković, Karasi (od 83. T. Mihajlović), Filipović, Aćimović, Ostojić.

Karl Cajs Jena: Grapentin, V. Kraus (od 49. B. Kraus), Verner, Rok, Kurbjuvajt, Vajse, Imšer, Duke (od 75. Projse), Šluter, Fogel, Šajtler.