Dejan Stanković (Crvena zvezda)
FK Crvena zvezda
Filipo Falko (Leće)

EPA-EFE/MARCO LEZZI

Filipo Falko (Leće), Foto: EPA-EFE/MARCO LEZZI

Nema više dileme, Filipo Falko (28) će do kraja nedelje postati član Crvene zvezde, javljaju dobro obavešteni italijanski mediji. Čelnici srpskog velikana su pristali da Lećeu uplate 1.200.000 evra obeštećenja, a da ostatak od 300.00 evra italijanskom drugoligašu ide kroz bonuse. Oni će zavisiti od učinka veziste, ali i od uspeha srpskog šampiona na domaćoj i inostranoj sceni.

Ofanzivni vezista Lećea već dugo želi da napusti stadion Via Del Mare. Njegov status podigao je veliku buru u Italiji, posebno posle odluke da ne bude u sastavu u nedavnom prvenstvenom meču protiv Empolija. Na taj način Falko je stavio pred svršen čin ljude iz Lećea, kako bi prihvatili ponudu Crvene zvezde. Falko je rešen da pređe u Beograd, kako bi se oprobao na međunarodnoj sceni i posebno dvomeču protiv Milana.

Crvena zvezda je prethodnih dana vršila veliki pritisak na igrača koga vide kao alternativu za Aleksandra Kataija. Pojedinca koji će uigranom timu Dejana Stankovića doneti dodatni nivo kreacije i brzine u 2021. godini. I posebno u evropskim kvalifikacijama. Nezvanično, Falko je pristao na godišnju platu od 650.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ: