FK Crvena zvezda, Ljupko Petrović
FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda, Ljupko Petrović

FK Crvena zvezda

FK Crvena zvezda, Ljupko Petrović, Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je koktelom obeležila veliki datum - 29. maj. Na stadionu "Rajko Mitić" obeleženo je 29 godina od osvajanja Kupa šampiona u Bariju, a crveno-beli su okupili legende. Koktelu su prisustvovali kapiten te generacije Stevan Dika Stojanović, Slobodan Marović, trener Ljupko Petrović, rukovodioci kluba, sadašnji trener Dejan Stanković...

Legendarni trener Ljupko Petrović imao je emotivno izlaganje.

- Zvezda je veliki klub, kad god se setim Barija i uđem u muzej uhvati me jeza. Danas ja cvetam od sreće i ostaće da se slavi dugo godina. Nadam se da će Zvezda ponoviti dok smo živi. Murinjo je rekao da se finale igra da se osvoji, ne učestvuje. Od njega sam to naučio - u šali je rekao Petrović, koji se za finale opredelio za defanzivnu taktiku.

Legendarni Dragan Džajić takođe je bio tvorac najvećeg uspeha na ovim prostorima.

- Ponosni smo. Najbitnije je da će se o ovome pričati puno, puno. Teško ko može sa ovih prostora da dođe do trofeja. Poslao bih poruku konkurentima neka se trude da osvoje prvi put, a mi da ponovimo - istakao je Džajić.

Kapiten Stevan Dika Stojanović bio je kratak.

- Već je sve više puta ispričano. Svi smo svesni koliko je ovo veliki uspeh za klub i Srbiju.

Predsednik kluba Svetozar Mijailović, koji je i tada bio u klubu kao funkcioner.

- U istoriji je ovaj dan upisan zlatnim slovima. Rezultat koji je postignut je tako veliki da svim akterima, a i sadašnjoj generaciji deo uspeha prihvate kao izazov za budućnost. Zato ovaj datum ima značaj jer je bio i ostaće inspiracija svima koji osećaju Zvezdu. Akteri su pobrali tu slavu, izgledaju sad starije, a držim se i ja", rekao je Mijailović - podsetivši uz osmeh da je tada imao 44 godine.