Milan - Crvena zvezda
Tanjug/AP
Milan - Crvena zvezda

Tanjug/AP

Milan - Crvena zvezda, Foto: Tanjug/AP

Kao što je i obično slučaj sa utakmicama pod okriljem UEFA, Evropska kuća fudbala uvek spremi nagrade za dobre rezultate klubova, tako je i ovoga puta slučaj sa Zvezdom. Šampion Srbije još uvek nije dobio novčanu, ali jeste nagradu u vidu bodova za koeficijent.

Da li će Zvezda naredne sezone igrati Ligu šampiona?

 

Crveno-beli su remijem u Italiji prihodovali sa još jednim bodom i sada imaju 32.5. To će ekipi Dejana Stankovića pomoći u borbi za povlašćeni status u eventualnim kvalifikacijama za Ligu šampiona naredne sezone. Šampion Srbije uspeo je da dodatno odmakne Ludogorecu i ostavi ih iza sebe, ali im je slavlje pokvario Jang Bojs koji je pobedio Bajer iz Leverkuzena i pobegao, kao i Rendžers koji se sada opasno primakao novom pobedom nad Antverpenom.

Što se tiče novčanih beneficija od učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope šampion Srbije zaradio je 1,14 miliona evra, potom u grupnoj fazi Lige Evrope 2,92, prolaska u narednu fazu milion i dobili su crveno-beli i bonus na osnovu desetogodišnjeg UEFA koeficijenta 1,57 miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ: