Dejan Stanković
FK Crvena zvezda
Dejan Stanković

FK Crvena zvezda

Dejan Stanković, Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je počela pripreme za novu sezonu bez šestorice igrača koji imaju koronavirus. Crveno-beli su se okupili na stadionu "Rajko Mitić", a trener Dejan Stanković je izneo očekivanja za Zvezda TV.

"Lepo je ponovo biti na Marakani, jedva sam čekao. Imali smo lep odmor, igrači su iščistili glavu i došli su orni i spremni da uđemo u pripreme od kojih dosta zavisi. Znamo ciljeve, pred nama je već prvog avgusta početak prvenstva, a onda čekamo ishode u Ligi šampiona. Prognoze ne mogu da dajem, tek treba da krenemo s radom, po prirodi sam realista, ali i veliki optimista", rekao je Stanković i dodao: - Žrtvovali smo par dana priprema kako bi dobili par dana odmora. Oni su pravi profesionalci i radili su poslednjih sedam dana. Pripreme će biti jake, kao što su bile i prošle godine".

Trener Zvezde ističe da je došlo do promene plana u vezi priprema i da ekipa neće ići u Vrnjačku Banju, već će svih šesnaest dana biti na Divčibarima.

"Nećemo ići u Vrnjačku Banju, na Divčibarima ćemo biti sve vreme. Od 11. do 27. ćemo biti na srpskoj planini. Drago mi je što ostajemo u Srbiji, 28. ćemo igrati pripremnu utakmicu na Marakani".

Stanković je navijačima poručio "da budu uz Crvenu zvezdu, da bez njih nema ništa i naravno da nose maske".

Na prozivci se nisu pojavili fudbaleri koji su dobili pozitivan nalaz na koronavirus – Marko Gobeljić, Branko Jovičić, Dušan Jovančić, Veljko Nikolić, Strahinja Eraković i Srđan Spiridonović. Oni će ostati u Beogradu gde će naredne dve nedelje provesti u karantinu.

Takođe, Ričmond Boaći zbog lakše povrede ostaje u Beogradu nekoliko dana gde će biti na terapijama, ali će se kasnije priključiti ekipi.

Na današnjoj prozivci Dejan Stanković imao je na raspolaganju 26 fudbalera: Milan Borjan, Nikola Vasiljević, Andrija Katić, Miloš Degenek, Stefan Hajdin, Milan Gajić, Radovan Pankov, Nemanja Milunović, Srđan Babić, Milan Rodić, Seku Sanogo, Aleksa Matić, Miloš Vulić, Hoze Kanjas, Njegoš Petrović, Željko Gavrić, Aleksandar Katai, Mirko Ivanić, Mateo Garsija, Veljko Simić, Andrija Radulović, El Fardu Ben, Aleksa Vukanović, Milan Pavkov, Antonio Tomane, Nikola Krstović,

Igrače su pozdravili generalni direktor Zvezdan Terzić i sportski direktor Mitar Mrkela.

PROČITAJTE JOŠ: