Sanja Ilić
ALO/Dejan Briza
Sanja Ilić

ALO/Dejan Briza

Sanja Ilić, Foto: ALO/Dejan Briza

Fudbalski klub Crvena zvezda oprostio se od muzičara Sanje Ilića, koji je umro danas u 70. godini od posledica korona virusa.

"Poznati srpski muzičar i frontmen grupe "Balkanika" - Sanja Ilić, preminuo je danas u Beogradu u 70. godini života od posledica korona virusa. Čuveni muzičar bio je poznat kao veliki navijač Crvene zvezde, a ujedno je i sedamdesetih godina prošlog veka komponovao himnu našeg kluba.

Ilić je rođen 27. marta 1951. godine u Beogradu, a pored brojnih pesama koje je stvorio, dao je značajan doprinos i sportu na svoj način. Pored toga što je bio uspešan kompozitor po obrazovanju je bio arhitekta. Kao mladić nastupao je u grupi "Vragolani", a zatim i u "San". Grupu "Balkanika" je osnovao 1998. godine, a zatim je sa bendom nastupao širom sveta. Predstavljao je Srbiju na pesmi Evrovizije 2018. u Lisabonu i ušao u finale.

Komponovao je i muziku za filmove i serije, a jedna od najlepših pesama za sve kojima je srce crveno-belo je himna Crvene zvezde, koju je lićno komponovao sredinom sedamdesetih godina na tekst Ljubivoja Ršumovića - "Sve što smo želeli, sve što smo hteli, to su nam dali, crveno-beli". Ilić je kao kompozitor Zvezdine himne dirigovao horom koji je pevao na njenom prvom izvođenju.

Crvena zvezda izražava najdublje saučešće njegovoj porodici."

PROČITAJTE JOŠ: