Goran Čaušić, Branko Jovičić i Milan Gajić
ALO!/Marko Metlaš
Branko Jovičić na utakmici protiv HJK Helsinkija

Tanjug/AP, Darko Vojinović

Branko Jovičić na utakmici protiv HJK Helsinkija, Foto: Tanjug/AP, Darko Vojinović

Oporavku Zvezdine „trojke“ je došao kraj, a on je otkrio koliko je spreman spreman za početak zimskih priprema i šta mu je to najviše nedostajalo.

- Sigurno posle teškog perioda od pet meseci posle operacije, koji je iza mene, radio sam nekih mesec i po dana, naravno odvojeno od ekipe, ali na nekim tehničkim detaljima i na, pre svega, fizičkoj spremi. Od početka priprema se priključujem ekipi, što me prilično raduje, a počeću i sa normalnim radom. Veoma mi je važno da ponovo budem sa ekipom, jer smo mi jedna porodica i zajedno funkcionišemo na visokom nivou. Nedostaje mi cela ta atmosfera iz svačionice, tu pre svega mislim na pre i posle utakmica. Bio sam tu na svakom meču, pružao sam im podršku, ali je to bilo teško za mene iz prostog razloga što sam želeo da igram i pomognem, a nisam mogao. Sada je sve u redu i spreman sam za nove izazove – istakao je Jovičić.

Početak drugog dela sezone je pred nama, a popularni Bakula preneo je svoja očekivanja pred nastavak šampionata.

- Otkako sam došao u Zvezdu pre dve i po godine željno se isčekuje dupla kruna. Što se tiče prvenstva, mišljenja sam da ništa nije gotovo, kao i da mi treba da se fokusiramo kao da je prednost minimalna. Svi pričaju da je ovolika bodovna razlika u Srbiji nedostižna, ali ništa nije nemoguće. Nema opuštanja, u svaki meč moramo da uđemo maksimalno koncentrisani. U prvim mečevima prolećnog dela naš očekuje i večiti derbi na našem stadionu. Dužni smo navijačima od prošle sezone da odigramo jednu dobru utakmicu protiv Partizana i da upišemo pobedu. Došao je i novi trener neke novine nas sigurno očekuju već na startu priprema, ali verujem da ćemo na svakom meču ići na pobedu, jer je Zvezda veliki klub koji je uvek gladan trijumfa.

Vladan Milojević

Alo Marko Metlas

Vladan Milojević, Foto: Alo Marko Metlas

Posle uspešne polusezone, umesto Vladana Milojevića na mesto šefa stručnog štaba došao je legenda srpskog fudbala Dejan Stanković. Jovičić je naglasio da mu je žao što je Milojević otišao, ali da će mu biti velika čast da radi sa novim trenerom.

- Dosta se govori o našoj atmosferi u svlačionici i da smo mi kao jedna porodica, tako da nam nije bilo drago što se to desilo. Jednostavno, nismo se nadali da će nas Vladan Milojević napustiti.. Želim da mu se zahvalim na svemu što je učinio za naš klub, za nas igrače, kao i za mene. Podigao je lestvicu, igrali smo Evropu tri puta zaredom, dva puta u nizu smo bili učesnici Lige šampiona što je fantastičan uspeh. On je otišao, a posle njega smo dobili veliko pojačanje u vidu legende srpskog i evropskog fudbala - Dejana Stankovića. Čovek i fudbaler koji je mnogo dao našem fudbalu i bio je predvodnik svih generacija. Gledao sam njegove utakmice i mogu reći da smo dobili rođenog pobednika. Imamo sreću da je radio sa vrhunskim trenerima poput Manćinija i Murinja, a to iskustvo će značiti Crvenoj zvezdi. Želim mu, kao i njegovim saradnicima mnogo sreće u periodu koji dolazi, a mi igrači ćemo dati sve od sebe da na njegovom trenerskom početku podignemo lestvicu još više i da navijače učinimo još srećnijim. Takođe, ponosan sam kada sam video njihovu zajedničku sliku, kada je Milojević odlazio, i to govori koliko je Crvena zvezda veliki klub - zadovoljno je naglasio Jovičić.

Navijači željno isčekuju povratak jednog od ljubimaca, a Jovičić je govorio i o tome kakav i koliki značaj oni imaju za ekipu. Takođe, imao i je posebnu poruku i obećanje u novoj godini.

- Dugo pričam o tome da su navijači Crvene zvezde 12. igrač našeg tima i to nije fraza. Važno nam je jer se uvek priča o vreloj atmosferi koja vlada na Marakani. Mnogi veliki klubovi nemaju ono što mi imamo, taj huk Marakane koji ostavlja bez daha svakog ko dođe na stadion. Oni su naša velika podrška, daju nam vetar u leđa, pevaju još glasnije i kad nam ne ide i bez njih ništa ne bi bilo ovako. Poželeo bih svim Zvezdašima sve najlepše u ovim praznicima, ali i u narednoj godini sa Crvenom zvezdom. Obećevam da ćemo im se odužiti za prošlu godinu jer su na svakom meču, i kad smo vodili 3:0 i kad smo gubili 5:0 oni su pevali sve vreme i pružali nam podršku. Oni su simbol Crvene zvezde i bez njih, mi ne bi tek tako napravili sjajne rezultate svih ovih godina – zaključio je vezista Crvene zvezde, Branko Jovičić.