Darko Pančev
Printscreen
Darko Pančev

Printscreen

Darko Pančev, Foto: Printscreen

Reprezentacija Hrvatske je 2018. godine otišla korak dalje u odnosu na onu generaciju iz 1998. godine, oni su igrali finale Mondijala koje su izgubili od Francuske 4:2!

Taj uspeh komšija je podstakao priču koji je rezultat važniji i koji više vredi.

Normalno, Hrvati su ubeđeni da je srebro iz Rusije vrednije, dok kod nas, pogotovo sa crveno-bele strane Srbije najveći uspeh u regionu je uspeh Zvezde!

Ako pitate Darka Pančeva, on nema dilemu:

"Plasman Hrvatske u finale Svetskog prvenstva, zajedno sa plasmanom Mađarske i osvajanjem Evropskog prvenstva od strane Grčke, kao i dva finala jugoslovenske reprezentacije na Evropskom prvenstvu, najveći su reprezentativni uspesi u ovom regionu, a sigurno da je Zvezdina titula veći uspeh od hrvatskog finala, jer je ipak osvojen trofej", rekao je Pančev za “Mondo”.

Pančev smatra da je vremenom uspeh Zvezde postao još značajniji, a potom je rekao da se Hrvati ne bi dobro proveli da su igrlai sa tadašnjim Zvezdinim timom:

"Moje lično mišljenje je da bi ta ekipa Zvezde na bilo kom terenu bez ikakvih problema pobedila ekipu Hrvatske koja je igralu u finalu Mundijala u Rusiji. U dogledno vreme teško da će neki klub sa ovih prostora to ponoviti. Gledajući sa današnjeg aspekta, nismo bili svesni toga" - zaključio je Zvezdin bivši golgeter!