Igrači Zvezde
FK Crvena zvezda
Igrači Zvezde

FK Crvena zvezda

Igrači Zvezde, Foto: FK Crvena zvezda

Takođe, crveno-beli talenti nisu zabeležili poraz ovog vikenda, a debi u seniorskom fudbalu zabeležili su Zvezdini biseri rođeni 2003. i 2004. godine - Nikola Stanković i Matija Gluščević. 

Dovoljno je bilo pola sata igre da juniori postignu pet golova na gostovanju RFK Novi Sad i obezbede tri boda u okviru 13. kola Omladinske lige Srbije (5:1) i tako se vrate na prvo mesto. Pet različitih fudbalera se upisalo u strelce, pa su za tim Marka Neđića pogađali Uroš Branković, Andrija Radulović, Nikola Knežević, Nikola Mituljikić i Andrej Đurić.

Omladinci Grafičara u duelu protiv Internacionala odigrali su nerešeno 1:1. Gol za Zvezdin razvojni juniorski tim postigao je Nemanja Janković, ali su domaći uspeli da izjednače u poslednjim trenucima meča i tako spreče pulene Dejana Simića da osvoje čitav plen.

1. Crvena zvezda – 32 boda, gol razlika 41:9

2. Partizan – 31 bod, gol razlika 34:11

3. Brodarac – 31 bod, gol razlika 27:10

---------

11. Grafičar – 17 bodova, gol razlika 15:17

Strelci: Nikola Knežević (Crvena zvezda, 10 golova), Mateja Bačanin (Crvena zvezda, 9 golova), Nikola Mituljikić (Crvena zvezda, 6 golova), Uroš Branković (Crvena zvezda, 4 gola), Petar Piplica (Grafičar, 3 gola).

Kadeti Crvene zvezde imali su ogroman broj prilika u Kragujevcu protiv domaćeg Apolona 4, ali je meč 13. kola Kadetske lige Srbije završen bez golova (0:0). Kadetska selekcija Grafičara upisala je još jednu pobedu u okviru 13. kolu Kadetske lige Srbije protiv Internacionala rezultatom 2:1. Svoj 18. pogodak u sezoni postigao je Aleksandar Kahvić, a drugi gol na meču postigao je Luka Bošković.

1. Čukarički - 32 boda, gol razlika 38:10

2. Vojvodina - 32 boda, gol razlika 38:15

3. Partizan – 28 bodova, gol razlika 37:6

4. Crvena zvezda - 28 bodova, gol razlika 35:9

5. Grafičar – 27 boda, gol razlika 40:15

Strelci: Aleksandar Kahvić (Grafičar, 18 golova), Davor Rakić (Crvena zvezda, 8 golova), Mirko Nikolašević (Crvena zvezda, 6 golova).

Izabranici Radomira Kokovića u okviru 10. kola remizirali su protiv ekipe Kolubare. Imali su inicijativu, ali su mreže mirovale. Takođe, treba napomenuti da su na današnjem meču prve minute u seniorskom fudbalu upisali Zvezdini biseri Nikola Stanković i Matija Gluščević.

1. Radnički 1923 – 26 bodova, gol razlika 22:8

2. Kabel - 25 bodova, gol razlika 16:5

---------

5. Grafičar - 18 bodova, gol razlika 14:9

Strelci: Stefan Cvetković (3), Borisav Burmaz, Dimitrije Pobulić, Lazar Marjanović (2).

Uspeli su mlađi kadeti da dođu do čitavog plena na gostovanju u Zemunelu, s obzirom na to da su izabranici Srđana Bugarskog slavili rezultatom 2:1. Prvi gol delo je Veljka Dimitrijevića, a potpuni preokret našim biserima doneo je Andrej Škobalj, momak koji se posle višemesečnog odsustva zbog povrede vratio na teren i pokazao da je željan golova.

Pioniri Crvene zvezde savladali su na terenima iza juga Marakane ekipu Čukaričkog rezultatom 2:1. U listu strelaca za naš tim upisali su se Luka Đorđević i Đorđe Petrović. Naši biseri rođeni 2007. godine koji nose dres Grafičara odigrali su nerešeno protiv Partizana 0:0. Uprkos želji, borbenosti, boljoj igri i brojnim sjajnim šansama koje su imali, pre svih Tošić i Stojanović, izabranici trenera Milorada Vilotića nisu uspeli da zatresu mrežu protivnika.

Remizirali su mlađi pioniri Grafičara na gostovanju Brodarcu, iako su bili bolji rival. Rezultat je bio 1:1, a radost treneru Milošu Đorđeviću pogotkom je doneo Pavle Krstić.

Ostvarili su izbranici Danila Tešića pobedu na neugodnom gostovanju ŠF Dušanovac rezultatom 3:1. Ovo je četvrti trijumf u nizu za petliće Crvene zvezde, a sva tri pogotka usledila su posle udarca glavom. Dva gola postigao je Matić, a precizan posle skoka bio je i Grbić. Petlići Grafičara savladali su na domaćem terenu ekipu Olimpika rezultatom 3:1. Najraspoloženiji na današnjem duelu bio je Aleksa Damjanović koji se dva puta upisao u listu strelaca.

PROČITAJTE JOŠ: