FK Crvena zvezda, Crvena zvezda, El Fardu Ben, Miloš Degenek
Alo/Marko Metlaš
FK Crvena zvezda, Crvena zvezda, El Fardu Ben, Miloš Degenek

Alo/Marko Metlaš

FK Crvena zvezda, Crvena zvezda, El Fardu Ben, Miloš Degenek, Foto: Alo/Marko Metlaš

Crvena zvezda je u prethodnoj sezoni u svim takmičenjima postigla ukupno 82 gola, a o tome koliko je gotovo svaki igrač imao uticaj u tome, govori činjenica da je njih čak 26, koji su odigrali više od 90 minuta, uspelo da se upiše u strelce.

U Superligi Srbije postigla je Zvezda čak 68 pogodaka, u Kupu Srbije 11, a u Ligi šampiona 13 (računajući i kvalifikacije). Dres žkluba u prethodnoj sezoni nosio je ukupno 31 fudbaler (ne računajući golmane), a o njihovoj napadačkoj inspirisanosti govori broj strelaca - 26.

Prvi strelac ekipe je El Fardu Ben - postigavši 14 golova. Prati ga Milan Pavkov sa devet pogodaka (sedam u prvenstvu i dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona). Aleksa Vukanović je postigao gol manje, ali je za razliku od Bena i Pavkova, uspeo da se upiše u strelce u sva tri takmičenja - dakle, pogađao je i u Kupu Srbije. Veljko Simić, Antonio Tomane i Ričmond Boaći postigli su po šest pogodaka.

Zanimljiv je podatak da su i defanzivci bili golgeterski nastrojeni tokom sezone za nama. Po tri pogotka postigli su štoperi, Milunović, Degenek i Babić i još jednom demonstrirali da su prekidi jedno od važnijih oružja za Crvenu zvezdu.

U izbor nisu ušli fudbaleri koji su odigrali manje od 90 minuta (Filip Stojković, Marko Konatar i Seku Sanogo), kao ni golmani, tako da samo dva igrača koja su odigrala više od jednog meča, nisu uspela da postignu pogodak. Ipak, Rodić je doprinos dao kroz asistencije. Krstović je odigrao svega 109 minuta, pa ni on nije uspeo da se upiše u strelce, ali je tokom kaljenja u Grafičaru u prolećnom delu sezone pokazao da poseduje golgeterske sposobnosti.