SRBIJA PALA POSLE NEVIĐENE DRAME "Orlovi" prokockali veliku prednost, protiv Britanije druga meč lopta za Mundobasket
Foto: Promo/FIBA

Drugu meč loptu "orlovi" će imati u ponedeljak, kada u Beograd dolazi reprezentacija Velike Britanije.

Imala je Srbija posle tri četvrtine sve u svojim rukama. Ali kao i nekoliko puta u ovom ciklusu i sada je ispustila praktično dobijenu utakmicu. Doduše, mnogo je i uticala povreda Stefana Jovića u trećoj četvrtini.

Početak je obilovao greškama na obe strane. I jedni i drugi su se mučili da daju koš. Srbija je bila nešto bolja, pa je posle prve četvrtine vodila 15:8.

Nastavili su "orlovi" sa dosta dobrom igrom, a naročito su dominirali su u reketu, pa su preko Ristića i Milutinova postigli dosta lakih poena.

 

 

Tokom većeg dela treće četvrtine, Srbija je imala dvocifrenu prednost. U jednom trenutku je bilo i +13, ali su Grci uspeli da se vrate u igru.

Velikim delom i zbog povrede Stefana Jovića, čime je Srbija izgubila dosta na organizaciji igre. I Grčka je uspela da se potpuno vrati u utakmicu kada je sedam minuta pre kraja smanjila na 65:63. A onda je usledilo i vođstvo Helena četiri minuta pre kraja – 71:68.

Ipak, proigrao je Ognjen Jaramaz, što je bilo od esencijalne važnosti za napad Srbije. Prvo je postigao trojku, a potom i dva puta odlično proigrao Nikolu Milutinova i Srbija je ponovo povela dva i po minuta pre kraja – 75:73. Usledio je period koš za koš, a kako Jaramaz nije pogodio trojku u poslednjoj sekundi odluka je morala da padne u produžetku.

Teško se u produžetku dolazilo do koša, na obe strane. Srbija nije došla do koša iz igre tri i po minuta do koša Milutinova, jedinog raspoloženog igrača Srbije u završnici. Međutim, Grci su trojkama praktično presdili "orlovma".

U Grčkoj je najefikasniji bio Rogavopulos sa 28 poena, dok se kod Srbije istakao Milutinov sa 24.

 

Grčka - Srbija 97:92 (8:15, 22:24, 25:23, 17:12)

Hala: Ano Ljosija Olimpik Arena, Atina

Sudije: Antonio Konde, Luis Kastiljo, Paulo Markez

Grčka: Rokavopulo 28, Papas, Flionis 3, Kalaicakis 10, Muratos 9, Moraitis 23, Kuzeloglu 1, Gontikas 6, Kalmpuris, Toliopulos 3, Gukas 8, Hacidakis 4. 

Srbija: Dangubić 6, Davidovac 11, Milutinov 24, Radanov 7, Ristić 10, Jagodić-Kuridža 7, Jović 5, Jaramaz 7, Simanić 6, Jeremić 9, Beslać, Uskoković

Produžetak:

45. minut - Kraj! Poraz Srbije u Grčkoj 97:92!

44. minut - Rokavopulo je pogodio za tri!

43. minut - Rogalopulos pogađa trojku - 83:81.

41. minut - Milutinov je fauliran, imaće 2 slobodna bacanja na startu prvog produžetka. Pogodio je samo prvo - 80:81.

Četvrta četvrtina:

Jaramaz ne pogađa za pobedu! Idemo u produžetak!

40. minut - Milutinov postiže svoj 21. poen - 78:80. Do kraja 41.3 sekund. Milutinov je dve desetinke pre isteka napada uputio šut. Moraitis donosi izjednačenje - 80:80.

39. minut - Au, kakva drama, nerešeno je na minut pre kraja!

37. minut - Trojka Jaramaza, nerešeno je!

36. minut - Neverovatan preokret, Grčka vodi 71:68

35. minut - Davidovac je fauliran, pogađa jedno od dva bacanja - 65:68. Kugas smanjuje sa penala - 67:68.

34. minut - Zlata vredan koš Ristića!

33. minut - Pad u igri naših košarkaša, nekoliko izgubljenih lopti i evo Grčke na -2!

31. minut - Grci smanjuju poenima Rokvopulosa sa penala - 57:62. Jeremić pogađa trojku pod faulom - 57:65. Nije pogodio dodatno bacanje.

Treća četvrtina:

30. minut - Srbija vodi 62:55 pred ulazak u poslednji kvartal!

29. minut - Konstantno igrači Svetislava Pešića kontrolišu rezultat.

27. minut - Milutinov polovičan sa linije za slobodna bacanja.

25. minut - Milutinov još jednom - 35:48. Tajm-aut za Grčku.

24. minut - Lepa asistencija Milutinova i prvi poeni Davidovca na meču - 35:46.

23. minut - Milutinov je precizan sa linije penala za 33:44. Iskusni centar je prvi dvocifreni košarkaš Srbije, ima deset poena za sada. Kalaicakis smanjuje - 35:44.

21. minut - Jagodić-Kuridža pogađa trojk!

Druga četvrtina:

20. minut - Poluvreme, Srbija vodi 39:30!

19. minut - Ponovo odlična saradnja Jovića i Milutinova!

18. minut - Odlična akcija i zakucavanje Milutinova.

17. minut - Moraitis pogađa trojku, Srbija ima pet poena prednosti.

15. minut - Radanov sa linije slobodnih bacanja diže prednost Srbije na 20:25. Simanić postiže drugu trojku za Srbiju - 20:28. Muratos vraća dvojkom - 22:28.

14. minut - Kugas dodatno smanjuje rezultat, veoma agresivni Grci oduzeli su još jednu loptu - 20:21. Ristić prekida nalet Grka svojim šestim poenom - 20:23.

12. minut - Novi koš Ristića, raste prednost Srbije - 21:13.

11. minut - Dominiramo pod košem, putem Milutinova nastavio je Ristić!

Prva četvrtina: 

 

 

10. minut - Kraj prve četvrtine, Srbija vodi 15:8. Veoma mali broj poena.

8. minut - Dangubić se upisao u listu strelaca - 6:13. Rogavopulos smanjuje sa linije bacanja - 8:13.

7. minut - Jeremić postiže prvu trojku za Srbiju - 6:11.

6. minut - Flionis pogađa novu trojku za Grčku - 6:3. Jović posle prodora postiže dva poena pod faulom. Pogodio je i dodatno bacanje - 6:6. Sjajna kontra Srbije, Jagodić-Kuridža pogađa na pas Jovića - 6:8.

5. minut - Evo trojke za Grčku. Precizan je Milutinov, 3:3.

4. minut - Baš čudan početak utakmica, igra se skoro četiri minuta a Srbija vodi 1:0!

2. minut - Radanov polovičan sa linije penala.

1. minut - Odmah Radanov gubi loptu, ali je brzo uspeo da se iskupi pošto je izblokirao Kalaicakisa koji mu je i oteo posed. Davidovac je potom zaustavljen faulom od strane Kuzeloglua kako bi sprečio kontru.

16.32 - U sudaru ova dva tima igranom u Beogradu u avgustu, slavila je naša reprezentacija (100:94), ali su tada i jedni i drugi bili u najjačem sastavu.

SRBIJA PALA POSLE NEVIĐENE DRAME

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

16.24 - Što se sastava Srbije tiče, Svetislav Pešić može da računa na sledeće igrače: Dušan Beslać, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Nikola Milutinov, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić i Aleksa Uskoković.

16.21 - Grčka je još ranije obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo, pa za njih ovaj meč nema rezultatski značaj. Sa klupe će ih umesto Dimitrisa Itudisa predvoditi Sotiris Manolopulos, a na okupljanju su se pojavili: Kostas Godikas, Panajotis Kalaicakis, Dimitris Kacivelis, Janis Kuseloglu, Lefteris Mancukas, Vasilis Muratos, Dimitris Nezi Rogaga, Jorgos Tanulis, Vasilis Toliopulos, Jorgos Salburis, Dimitris Flionis, Manolis Hacidakis, Vasilis Haralambopulos i Nikos Hugaz.

16.20 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utkamici u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u kojoj se sastaju Grčka i Srbija. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Atine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading