NEVEROVATNA SITUACIJA U EVROLIGI  Litvanac sudi meč između Olimpijakosa i Baskonije, od kog zavisi Žalgiris
Foto: EPA

Evroliga je za poslednje kolo donela neverovatnu odluku u pogledu delegiranja arbitara, pošto je stavila Litvanca da deli pravdu na meču Olimpijakosa i Baskonije, koji direktno utiče na sudbinu Žalgirisa! 

Naime, Gitis Vilijus biće drugi sudija zajedno sa Sretenom Radovićem iz Hrvatske koji će biti na čelu i Sefijem Šemešom iz Izraela koji će biti treći arbitar ovog susreta. 

Faktički, svi navijači Baskonije smatraju da je ovo mešanje interesa, zbog čega su se masovno požalili na stranicama Evrolige, a vrlo brzo je takmičenje moralo da im odgovori saopštenjem.

- Sudije su dodeljene po kriterijumu da nemamo arbitre iz iste zemlje odakle dolaze klubovi iz konkretno te utakmice. ABA liga za nas nije nacionalno takmičenje - naglasili su iz Evrolige i tako objasnili i kako se povremeno desi da Sreten Radović, Saša Pukl, Matej Boltauzer ili Damir Javor sude Zvezdi i Partizanu. 

(UŽIVO) CRVENA ZVEZDA - FENERBAHČE Crveno-beli se opraštaju od Evrolige, meč od velike važnosti za Partizan

Dodaju da se trude da na svakom meču bude najbolja sudijska trojka.

- Moramo da vodimo računa da na mečeve Evrolige i Evrokupa šaljemo najbolje sudije. Arbitri Evrolige su poznati po svom visokom stepenu profesionalizma, prolaze kroz jedan od najsofisticiranijih programa monitoringa na svetu, dok je proces izbora veoma težak i naproan. Integritet sudija u Evroligi ne sme i ne treba da se dovodi u pitanje - zaključak je Evrolige.

Da sve bude bizarnije, meč Bajerna i Žalgirisa sudiće Španac, Emilio Perez. Njemu će pomagati naš Ilija Belošević zajedno sa Vasiliki Carušom iz Grčke, jednom od dve dame u takmičenju pored čuvene Ane Panter. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading