Srbija
Foto: Promo/Foto: FIBA

Kako su igrale naše mlade reprezentativke, pomenuti ishod i i ne čudi.

U prvom poluvremenu Srpkinje su fantastičnom odbranom svele suparnice na samo 25% "uspešnosti" šuta za dva poena (naspram 51,9% svog), bile ubedljivo bolje u skokovima (30:14), osvojenim loptama (7:4), poenima iz kontranapada (12:6), a naročito u poentiranju iz reketa (28:6), pa teško da je razlika i mogla da bude manja od tadašnjih 46:24.

Željne popravljanja utiska posle rezultatski nevažnog, ali za košarkaški obraz neprijatnog debakla u 3. kolu grupne faze takmičenja (61:93 protiv "otpisane" Češke), naše mlade reprezentativke se nisu na pomenutom zaustavile.

Rasla je njihova prednost i do +38 početkom treće deonice, na zaprepašćenje svih u hali u "Šviturio areni" u Klaipedi, pre nego što su izabranice selektore Dajane Butulije rešile da malo "danu dušom" u završnici. Litvanke su krenule da neznantno ublažuju poraz, ali u tome nisu uspele jer ih je na kraju na 40 razlike udaljila trojka koju je sa skoro deset metara dala Marina Marčetić, uz zvuk sirene.

KONTROVERZNI GRK PODIGAO PRAŠINU Ataman najbolji trener u Evropi, Željko je nešto drugo

Do ovog fantastičnog trijumfa "U-20" žensku košarkašku reprezentaciju Srbije predvodile su Jovana Spasovski sa 22 poena, 11 skokova, tri asistencije i blokadom, Anđela Marojević koja je ubacila 16 poena, te Dunja Zečević sa 14. Naravno, i učinak svih ostalih devojaka bio je za pohvalu, jer nijednog trenutka nisu odustajale od rešenosti da daju sve od sebe protiv ekipe koja je iz "druge zemlje košarke", kako Litvaniju mnogi smatraju.

Rival mladoj selekciji naše zemlje u četvrtfinalu Evropskog prvenstva za košarkašice do 20 godina biće Turska, koja je posle učinka 2-1 u svojoj grupi pobedila u osmini finala Poljsku sa 70:63. A ko trijumfuje u meču Srbija - Turska, koji bi trebalo da se igra u petak, dan kasnije će u polufinalu "ići" na boljeg iz duela Portugal - Letonija.  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading