Majkl Odžo
Foto: EPA/EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Na današnji dan, pre tri godine, desila se sportska tragedija koja je potresla Srbiju, pošto je od posledica srčanog udara preminuo Majkl Odžo, koji je bio košarkaš Crvene zvezde.

Odžo je za Zvezdu igrao dve sezone i sa klubom sa Malog Kalemegdana je osvojio tri trofeja. 

Tog kobnog leta, nakon preležanog korona virusa, Odžo je želeo da se vrati u formu, pa je individualno trenirao, a treninzi su se odvijali na stadionu FK Partizan, u košarkaškoj sali u Humskoj.

Njemu je ugovor sa Zvezdom istekao tog leta, ali je ostao u Beogradu i individualno radio na svojoj formi. Međutim, očigledno je prerano krenuo sa treninzima, posebno nakon preležanog korona virusa, pa je doživeo srčani udar i preminuo. 

BAJERN ODUSTAO OD KEJNA, ŽELI VLAHOVIĆA Bavarci nude Juventusu dva igrača za Srbina

A onda je stigla šokantna vest - preminuo je Majkl Odžo. Vest koja je rastužila sve ljubitelje sporta u Srbiji. Navijači Zvezde bili su posebno vezani za Odža, dobroćudnog diva, koji je imao 216 cm i bio težak 140kg, ali je imao taku dušu da je bio dobrica koja ni mrava ne bi zgazila.

Zbog toga su ga poštovali i navijači Partizana, koji su se takođe rastužili zbog ove užasne vesti o prerano ugašenom životu američko-nigerijskog košarkaša, koji je završen posle samo 27 godina.

Zvezda je na godišnjicu njegove smrti odala počast svom bivšem igraču i podsetila na sve što je učinio u dresu Zvezde. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading