Mundobasket
Foto: Promo/FIBA

Na finalu će Srbija i Nemačka igrati sa potpuno novom loptom!  

Neverovatna odluka pred finale Svetskog prvenstva u košarci! Organizatori su odlučili da se samo za finalni meč Srbije i Nemačke promeni lopta sa kojom se igra! FIBA je zvanično objavila da će se finale igrati sa specijalno dizajniranom loptom, a da će samo 1.200 lopti biti proizvedeno i pušteno u promet. 

-Zasnovana na zvaničnoj lopti ovog Svetskog prvenstva, verzija lopte za Finale je dizajnirana ekskluzivno kako bi prikazala ovaj meč. Ne samo da je ugraviran logo prvenstva već će imati i ugraviran trofej zlatnom bojom kao i datum finala - navodi se u saopštenju FIBA.

ISTORIJA NA MUNDOBASKETU Žagars srušio rekord star 28 godina

Oglasio se i Frank Lenders, generalni direktor FIBA za medije i marketing. -Uzbuđeni smo da otkrijemo ovu specijalnu Molten loptu za finale Svetskog prvenstva. Prelepi dizajn svakako uspeva da prikaže značaj ove sjajne prilike.

Naši košarkaši su sa novim loptama trenirali samo jednom do sada i to na treningu u "Ninoj Akino" hali veče pred meč. To bi svakako mogao da bude problem, jer su igrači ceo turnir igrali sa jednom loptom, a sad moraju najvažniji meč da igraju sa drugom, na koju nisu navikli.

Zbog toga će biti još važniji poslednji trening koji se održava od 11:30 i 12:30. Tada će pogotovo za naše šutere biti važno da im što više lopta "legne" u ruku. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading