SKANDAL MAJSTOR KAKVOG EVROLIGA NE PAMTI Ko je Dimitris Janakopulos: Pravio totalni haos u Beogradu, svađao se sa Obradovićem, vređao i ponižavao sudije....

09:59 | 03-05-2024

Košarka 0

Čovek koji je privukao najviše pažnje ovih dana u Evroligi, svakako je Dimitris Janakopulos

Dimitris Janakopulos i Despina
EPA/Pete Andreou

Šef Panatinaikosa dospeo je u centar pažnje košarkaške javnosti za vreme četvrtfinalne serije Evrolige između grčkog kluba i Makabija. 

Trenutno je 2:2 u seriji, pa će se peti odlučujući meč igrati u Atini i tada ćemo znati ko će ići na fajnal-for. 

Kontroverzni gazda Panatinaikosa ima i više nego uzbudljivu karijeru. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kada je njegova ekipa izgubila protiv Makabija treći meč u "Pioniru" burno je reagovao, pa je morala da se oglasi saopštenjem i Evroliga. 

- 55 sekundi pre kraja utakmice, stane na liniju, pred vašim očima. Gledate dole. Par sekundi kasnije, 14 sekundi pre kraja utakmice računate koš koji se ne treba računati. Umesto da uzmemo loptu i imamo 15 sekundi do kraja napada, poklonite im loptu. Da li neko iz Evrolige gleda? Gospodine Bodiroga, gospodine Motiejunas imate li nešto da kažete na ovo? - počeo je Janakopulos, pa nastavio:

- Kada ne prihvatimo ovo i kada pričamo nešto vi nas kaznite. Hoćete li i ove kazniti za ovo? Igrate se sa našim novcem, sa našim investicijama, sa našim emocijama, sa svim. Samo gledate na zveri kakve postanemo. Šta nas pretvara u zveri to vas ne zanima?!

Potom je citirao i reči Vladimira Putina. 

- Kada se desi pogrešna akcija, moraš biti spreman za reakciju - napisao je Janakopulos i dodao da su ovo Putinove reči.

Takođe, oglasio se i povodom skandala sudije Mateja Boltauzera zbog krađe parfema na aerodromu. 

- Sledeći put bi možda trebalo da, umesto parfema da prikrijete svoj smrad, ukradete naočare kako biste bolje videli - napisao je Janakopulos.

Ali, mnogi ga pamte i po još većim skandalima, jedna od njih je i svađa sa Željkom Obradovićem. 

Svađa sa Željkom Obradovićem 

Kada je 2012. godine Željko Obradović nakon 13 godina napustio PAO i otišao u Fenerbahče Janakopulos uopšte nije bio srećan i to je zamerio srpskom treneru. Iako je često isticao da Željka poštuje kao oca imao je neke nepristojne i neumerene komentare na društvenim mrežama gd se često oglašava. Tako je 2018. godine uporedio Obradovića sa patlidžanom. 

Dimitris se rugao Obradoviću poredeći ga sa patlidžanom, zbog boje lica koju najtrofejniji trener Evrope dobije kada se iznervira. 

- Pre dve nedelja kada je Fener (koji poštujem kao klub) izgubio meč, postavio sam patlidžan na lice vašeg trenera koga mrzim iz poznatih razloga. Patlidžan je ljubičaste boje i u Grčkoj se to kaže melicani što u bukvalnom prevodu znači ljubičasto. To ni na koji način nije uvreda za vaš tim... To je šala koja postoji u Grčkoj za boju lica koju vaš trener ima kada je ljut ili uznemiren. Video sam da ste pre nekoliko dana posle pobede protiv Panatinaikosa postavljali patlidžane. Ovo sam prihvatio kao deo sportskg humora - napisao je Janakopulos na Instagramu. 

Ipak, do pomirenja je došlo 2018. godine nakon smrti Dimitrisovog oca, Pavlosa na memorijalnom turniru u njegovu čast gde je srpski trener gostovao sa Fenerbahčeom.  

Tadašnji trener Fenerbahče Željko Obradović, isticao je na konferenciji za novinare pred turnir "Pavlos Janakopulos," da je imao sjajan odnos sa bivšim vlasnikom kluba.

- Hvala na pozivu. Za mene lično ovo je veoma posebno jer sam proveo 13 godina sa Pavlosom i njegovom porodicom. Uradio je mnogo za evropsku košarku, a ne samo za Panatinaikos. On me je naučio mnogim stvarima. Govorio je sam o životu, o vrednosti života i stvari koje sam govorio samo sa bliskim osobama. Ne mogu da izrazim osećanja, ali sam veoma srećan što sam ovde - rekao je Obradović. 

Dimitris Janakopulos i Despina EPA/Pete Andreou
 

Imao je i raznorazna prepucavanja sa Evroligom i tadašnjim predsednikom Đordijem Bartomeuom. Nezadovoljan tretmanom Evrolige prema njegovom klubu često je prozivao i kritikovao Evroligu, a čak je hteo i da istupi sa Panatinaikosom 2018. godine. 

Janakopulos je kažnjen sa godinu dana zabrane ulaska u dvoranu kada se igraju evroligaški mečevi. Tako drakonski je kažnjen zbog verbalnih napada na Evroligu i sudije. 

ŽOC POSETIO DELEGACIJU GRČKOG KLUBA PAO dočekao Željka Obradovića pred važan meč u Evroligi sa Makabijem

Na Instagram je podelio sliku na kojoj su prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu, sudija Đanluiđi Lamonika, precrtani logo elitnog takmičenja, kao i precrtani znak sa novcem na kome se nalazi lik Bartomeua.

Hteo je jednom prilikom i da kupi Partizan

Janakopulos je u jednom razgovoru za grčke medije naveo da je 2016. godine hteo da kupi KK Partizan, ali da mu je tražen novac "ispod stola".

- Partizan je veliki klub, navijam za njih u ABA ligi. Bio sam spreman da ga kupim pre dve godine, međutim, neki ljudi su tražili pare "ispod stola", pa je stvar, nažalost, propala - rekao je Dimitris Janakopulos odgovarajući na pitanje da li će crno-beli zatražiti specijalnu pozivnicu od Evrolige ako PAO napusti to takmičenje. 

Janakopulos EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
 

Za bivšeg selektora reprezentacije Sašu Đorđevića rekao je da je vrhunski igrač, ali veoma loš čovek.

Saša Ðorđević je najgore ljudsko biće koje sam sreo u svom životu, neverovatan igrač, ali jako, jako loš čovek. On je sramota za vašu veliku naciju: hipokrit, lažov i lopov! - osuo je drvlje i kamenje Janakopulos.

Bacio crvene tange na klupu Olimpijakosa

Još jedan u nizu incidenata ovog kontroverznog Grka je 2018. godine u polufinalu Kupa Grčke bacio crvene tange na klupu velikog rivala Panatinaikosa. 

Polufinalna utakmica je prekinuta nakon što su igrači Olimpijakosa početkom treće četvrtine odbili da nastave da igraju zbog suđenja. U prvih 20 minuta meča imali su velikih prigovora na suđenje.

 Nakon što su im za samo 28 sekundi igre u trećoj deonici dosuđene tri lične greške, odlučili su da napuste parket. Rezultat je bio 40:25 u korist Panatinaikosa.

Celu situaciju dodatno je začinio kontroverzni gazda PAO-a, Dimitris Janakopulos, koji je na klupu ljutog rivala stavio crvene tange i tako poslao jasnu poruku svom najvećem rivalu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading