Đordi Bertomeu
Alo Vladimir Markovic
Đordi Bertomeu, Foto: Alo Vladimir Markovic

Bukti rat na relaciji Đordi Bertoemu - Dimitros Janakopulos. Prvi čovek Evrolige, je u razgovoru sa novinarima iz Španije govorio o navodnoj želji za istupanjem Panatinaikosa iz elitnog takmičenja. To nije prvi put da su Janakopulos i Bertomeu na ratnoj nozi, a čelnik Evrolige deluje kao da mu je već dosadilo da se svađa sa predsednikom šestostrukog prvaka Evrope.

- Nije prvi put da to čujemo. Sa Panatinaikosom je najbolje imati strpljenja i naterati ih da sami vide. Ipak, Panatinaikos zna da nema bolji scenario van Evrolige, samo gori. To je laka odluka za svakog ko razume materiju. I pored činjenice da su već govorili o ovome, to se nikad nije desilo - rekao je Bertomeu za španski list "El Pais".

Šta će se desiti ako na kraju ipak Panatinaikos istupi?

- Ako se to desi, ako oni napuste Evroligu, onda će ući neki drugi tim. Pre nekoliko godina imali smo Beneton Trevizo, Montepaski... - rekao je Bertomeu.

Nije se dugo čekalo na odgovori iz Atine. 

- Imamo posla sa siledžijama. Ucene i diktatura, mafija, to je način na koji Bertomeu vlada Evroligom. Kad će nam biti isplaćeni dugovi koje takmičenje ima prema nama? Kako je moguće da neko za 20 godina ne može da napravi profitabilno takmičenje? Kako je moguće da takmičenje sa velikim imenima ima manjui zaradu nego novoformirano takmičenje koje je tek osnovano i nema velika imena - pita se Janakopulos.