Partizan - FMP
KK PARTIZAN
Partizan - FMP, Foto: KK PARTIZAN

Polemika oko spiska učesnika Evrolige za narednu sezone se i dalje vodi, iako je kompanija EKA još u ponedeljak donela odluku da prekine sezonu 2019/2020 i poništi sve ostvarene rezultate, a prema njima je Partizan bio najbolji u Evrokupu i prvi favorit za ulazak u elitni rang. To ipak neće biti slučaj, već će ponovo učestvovati iste ekipe, dakle, Zenit koji je prošle sezone boljim finansijskim sredstvima došao do specijalne pozivnice Evrolige u trci sa Partizanom. Srbiju će u sezoni 2020/2021 ponovo predstavljati Crvena zvezda.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, proslavljeni košarkaški stručnjak Božidar Maljković, pitao se u srpskim medijima čime je Zenit više zadužio Evroligu od Partizana, a sad mu je stigao i odgovor iz Rusije.

Maljkoviću se direktno obratio generalni direktor kluba iz Sankt Peterburga Aleksandar Cerkovnij porukom putem društvenih mreža.

Osvanula je slika Maljkovića na kojoj stoji otvoren poziv srpskom treneru, uz propratni komentar.

"Dragi, Božidare! Pozivam te u Sankt Peterburg da vidiš šta Zenit radi za evropsku košarku, i šta Gasprom poklanja gradu i sportu. Uvek smo spremni da vidimo srpsku braću", poručio je Cerkovnij.