"IMAO JE SREĆE ŠTO GA NISMO PREBILI" Srpski trener podivljao u svlačionici i rekao svojim košarkašima da treba da igraju kao ča*uge! (VIDEO)

Pogrešan način da motivišeš američke košarkaše

Ajk Udano
Ajk Udano, Foto: youtube/ Reyer Venezia

Američki košarkaš Ajk Udano ispovedao se da je u Italiji doživeo rasizam i to od strane srpskog trenera, Nenada Vučinića.

Naime, Vučinić je pokušao da motiviše ekipu na neprimeran način:

"O, Bože.. Taj trener... Pa skoro sam zaboravio na to. Prva utakmica… Ma kako sam na to zaboravio… Prva utakmica u Avelinu, igrali smo u Trentu, gubili smo na poluvremenu. Ulazimo u svlačionicu i trener počinje da luduje… Rekao je da treba da igramo kao "ča*uge" (ni**a). Mi smo bili u fazonu, kao šta? Taj lik nam je rekao da treba da igramo kao'crnci'? Kao, šta? Bio sam u tom timu tek 48 sati…" -  rekao je Udano.

Udano je otkrio da je cela ekipa bila u šoku zbog njegovih reči:

"Nemoguće da je to rekao… Još on nije ni crn, on je Srbin! Bilo je ludo, ne znam kako je izašao iz svlačionice čitav… Znao je da je uprskao stvari, ali nije mogao ništa da uradi. Srećan je što ga nismo prebili tu. Nema izgovora. Nema pravo da govori to" - rekao je Udano.

Nedelju dana kasnije Vučinić je dobio otkaz:

"Sve što se desilo je potpuno seledeći nivo s*anja… Rekao je to i mislio je da je to u redu! Novi trener je promenio stvari, razumeo je kako ko od nas treba da igra i igrali smo bolje" - zaključio je Udano.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi