Navijači Crvene zvezde
Profimedia
Navijači Crvene zvezde

Profimedia

Navijači Crvene zvezde, Foto: Profimedia

Kakva panika u Malagi! Uprava Unikahe, tima koji će večeras igrati protiv Crvene zvezde (20.45, TV Sport klub 1), zabranila je „delijama” da se pojave u dvorani „Palasio de los Deportes”, kao i u pojedinim kafićima u centru grada.

Podučeni, navodno, lošim iskustvom sa meča dva tima 2016. godine, takođe u Španiji, policija i privatno obezbeđenje su u stanju pripravnosti. Kako navode mediji sa Pirinejskog poluostrva, organi reda su 18. marta 2016. imali mnogo problema sa pristalicama Crvene zvezde, koji su uprkos dogovoru dva kluba da se ne razmenjuju ulaznice samostalno došli u Andaluziju. Naime, problem je nastao kada se više od 100 „delija” grupisalo na tribinama dvorane „Palasio de los Deportes”, iako nisu imale ulaznice za taj sektor, pa su brojni domaći navijači sa godišnjim ulaznicama bili uskraćeni za mesto koje su platili.

Španska policija

EPA/Carlos Diaz

Španska policija, Foto: EPA/Carlos Diaz

Osim toga, u daljem tekstu se napominje da je 50 pristalica crveno-belih, koji su bili u alkoholisanom stanju, napravilo veliku materijalnu štetu u jednom kafiću na Aveniji de la Aurora i da je policija bila prinuđena da nekoliko njih liši slobode.

Muke sa kašnjenjem

Ekipa sa Malog Kalemegdana je još u sredu u 6.30 odletela u Pariz, gde je provela ceo dan čekajući let za Španiju, ali je boravak iskoristila da se odmori i trenira, a nakon dvočasovnog leta, u sredu oko 23 sata stigla je u Malagu. Zvezda se u subotu po podne vraća u Beograd, a već u nedelju od 17 časova na programu je meč 8. kola ABA lige sa FMP-om u dvorani „Pionir”.

Na kraju, Španci pred današnju utakmicu 6. kola Evrolige tvrde da je navijače Crvene zvezde teško kontrolisati, to jest, da ih je nemoguće sprečiti da kupuju ulaznice jer će dvorana biti poluprazna.

Policija takođe upozorava da na području regije Kosta del Sol, južno od Malage, živi veliki broj srpskih iseljenika, koji ni ovog puta neće propustiti priliku da gledaju utakmicu najpopularnijeg tima iz otadžbine.