Večiti derbi
KK Partizan
Večiti derbi

KK Partizan

Večiti derbi, Foto: KK Partizan

Partizan NIS će u subotu (17:00) igrati u dvorani "Krešimir Ćosić" protiv Zadra u okviru ABA j.t.d. lige, odakle će produžiti za Italiju, na meč 5. kola Top 16. faze Evrokupa, gde će na megdan Trentu  u sredu, 3. marta od 20 časova.

Iako opterećeni velikom brojem povreda (Novica Veličković i Vilijam Mozli nisu ni otputovali, dok će Pejdž i Mika izvesno preskočiti Zadar), crno-beli kreću na put sa željom da ostvare dve pobede.

U susret duelu sa Zadrom, trener Partizana NIS, Saša Filipovski je izjavio:

- U narednom meču ćemo dati sve od sebe da izvučemo maksimum iz onoga što imamo. Zadar ima veliku širinu u napadu i igrače koji dobro pogađaju za 3 poena. Četvorke su pokretljive i brze, tako da imaju dosta kreatora i igrača za igru 1 na 1. Ekipa Zadra već godinama igra široko i brzo na otvorenom terenu, uz dosta šuteva iz kornera. Na utakmici će biti važna naša osnova igre, koliko dobro ćemo uspeti da odbranimo 1 na 1 pikenrol, kako ćemo puniti reket, zatvarati spoljne igrače na skoku i braniti kontranapad - istakao je Filipovski.

Krilo crno-belih, Nemanja Dangubić je o predstojećoj utakmici u Zadru rekao:

- Očekuje nas teška utakmica protiv Zadra koji je veoma neugodna ekipa sa kvalitetnim igračima u rosteru. Igraju dobro, pogotovo na svom terenu, tako da ćemo morati da damo svoj maksimum kako bismo došli do pobede - poručio je Dangubić.

PROČITAJTE JOŠ: