Tramp, Srbija
AP/Patrick Semansky
Tramp, Srbija

AP/Patrick Semansky

Tramp, Srbija, Foto: AP/Patrick Semansky

Američki stručnjak srpskog porekla Greg Popović kritikovao je Donalda Trampa, predsednika SAD, za nedostatak liderstva, nazvavši ga poremećenim i ludim zato što nije učinio ništa za ujedinjenje zemlje. U razgovoru za njujorški "The nation" povodom Trampovog ćutanja o ubistvu Džordža Flojda koje je potreslo SAD i iniciralo ogromnu reakciju cele nacije, Popović je rekao:

"To je neverovatno. Da Tramp ima mozga, čak i da je 99 odsto ciničan, izašao bi i rekao nešto da ujedini narod. Ali njega nije briga za zbližavanje ljudi. Čak i sada. Tako je očajan. Sve ovo govori o njemu, gleda samo svoju korist. Nikad ne razmišlja o opštem dobru. Takav je stalno bio."

Greg Popovič

AP Photo/David Banks

Greg Popovič, Foto: AP Photo/David Banks

Iskusni trener je dodao:

"Tako je jasno šta treba da uradi. Predsednik treba da izađe i jednostavno kaže: Crni životi su važni. Samo da kaže te reči. Ali on neće i ne može. Ne može jer mu je važnije da utiša malu grupu sledbenika koji potvrđuju njegovo ludilo. Ali to je nije do Trampa. Sistem mora da se promeni. Učiniću sve što mogu da pomognem, jer to rade lideri. Ali on ne može ništa da učini da nas okrene u pozitivnom smeru jer nije vođa."

Popović je zgrožen ponašanjem Trampa u vremenu kada Amerikanci moraju da budu ujedinjeni u znak solidarnosti sa afroameričkom zajednicom.

"On nije osoba koja samo deli, on razara. Ako si u njegovom prisustvu, umrećeš. On će te pojesti živog u sosptvenom interesu. Iznenađen sam što imamo vođu koji ne može reći: "Crni životi su važni". Zato jer se skriva u podrumu Bele kuće. On je kukavica koja beži. Zapravo, mislim da je najbolje ignorisati ga. Ne može ništa da učini da ovo bude bolje zbog onoga što je on poremećeni idiot."

Komentari (9)

Miodrag iz Peći

02.06.2020 08:59

Na hiljade belaca strada dnevno od prekomerne upotrebe sile američke policije. I nikome ništa. Jedan crnac, ogrezao u kriminalu nastrada, i kriv je Tramp. I to posle Bajdenovog poziva crnim glasačima:"Ima li koji afroamerikanac koji će glasati za Trampa"... Uostalom, da li je Greg Popović i jednu reč rekao o svakodnevnom stradanju Srba na KiM?

goxi

02.06.2020 10:07

@Miodrag iz Peći - popovic je klasican mozgoisprani liberal americki. nema on nikakve veze sa srbijom osim po poreklu koje je odavno zaboravio (one je cistokrvni amer) a ta camuga sto je poginula bio nadrogiran na metafetaminima i leku fetynolu tako da nije ni cudo sto je dobio srcku

mihailo

02.06.2020 11:43

@Miodrag iz Peći - Trampo je predsednik SVIH amerikanaca... Belih, crnih, žutih i svih mogučih boja i Tramp zagrmi..."Ja sam predsednik reda i mira " i podigne vojsku... Nije Tramp "ludi" trener koji mora da se ulaguje crncima jer su oni okosnica košarke u Americi...

draff

02.06.2020 12:38

@Miodrag iz Peći - Ceo narativ o crnačkom stradanju je besmislica koju guraju mediji. Statistika je jasna: belac u americi ima 25 puta veće šanse da bude ubijen od crnca nego obrnuto. Uostalom, ne treba da nas je mnogo briga o tome, ogromna većina Srba u SAD će glasati za trampa jer je mnogo blaži po pitanju KIM, u odnosu na krvnike i ološ iz demolkratske stranke. Ovaj Greg Popović nije Srbin i nikog ovde nije briga šta on misli.

kakvi

02.06.2020 14:12

@Miodrag iz Peći - Kakvi ste vi rasistički bolesnici? imate li mozga imalo? Zato vam je država ovakva jer ne vidite pred očima nepravdu? Sram da vas bude sve redom koji pričate da su crnci lopovi,kako generalizujete jedan narod?!A kad vam generalizuju Srbe,kako su svi zločinci onda vam je krivo?ILi i jeste takvi!

Miami

02.06.2020 11:17

Tramp je hrabar, prosetao pesaka do crkve koju su bezhoznici zapalili. Pravda ce pobediti i Tramp na celu sa njom.

Goksy24

02.06.2020 13:27

A za koga će da glasa!? Za Džo Bajdena.

koren

02.06.2020 14:10

Bolesnik rasista. To podržava Srbija?Sjajno.

mickobg63

03.06.2020 05:31

@koren - Sta bre mlatis ti, jesi ti od onih sto sve znaju....dokle vise bre ?