Večiti derbi Partizan - Crvene zvezda
Alo Marko Metlas
Večiti derbi Partizan - Crvene zvezda

Alo Marko Metlas

Večiti derbi Partizan - Crvene zvezda, Foto: Alo Marko Metlas

Predsednik kompanije EKA Đordi Bertomeu predlložiće danas suspenziju Evrolige i Evrokupa! To eksluzivno javlja prenosi grčki portal SDNA, koji tvrd da je prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu predložio na sastanku deoničara suspenziju sezone. Bertomeu je kao razlog naveo veliku opasnost od povreda igrača te da tekuća sezona zbog okolnosti ne može da bude privedena kraju po ranijem planu. Konačna odluka o nastavku sezone u Evroligi i Evrokupu očekuje se u popodnevnim časovima posle glasanja 11 klubova sa A licencom.

To su Real Madrid, Barselona, Baskonija, Žalgiris, Armani, Makabi, CSKA, Fenerbahče, Efes, Olimpijakos i Panatinaikos U međuvremenu, jedan od najpouzdanijih evropskih košarkaških novinara Emilijano Karšija tvrdi da je sezona u Evroligi i Evrokupu gotova. Tokom vikenda je Bertomeu imao sastanak sa igračima, svaki klub koji nastupa u EL su predstavljala po dvojica, a samo su "izaslanici" Anadolu Efesa bili za nastavak sezone.

U trenutku prekida sezone zbog koronavirusa, lider je bio upravo Efes sa skorom 24-4, ispred Reala i Barse sa po 22-6. Na plej-of pozicijama su bili još CSKA, Makabi, Panatinaikos, Himki i Fenerbahče, a šansu u poslednjih šest kola su tražili Žalgiris, Valensija, Olimpijakos, Milano, Baskonija i Crvena zvezda. U Evrokupu je na redu bilo četvrtfinale, u kojem je Partizan čekao seriju sa ruskim Uniksom, a imao je prednost domaćeg terena do kraja plej-ofa.

Ostaje nejasno šta će biti sa sledećom sezonom i sa učešćem srpskih klubova u Evroligi, da li će ostati isti učesnici kao ove, ili će se dodeljivati vajld karte. Podsećanja radi, ABA liga zvanično nema prolaznost u Evroligu.