Miloš Teodosić i Aleksandar Đorđević (Virtus Bolonja)
Alo/Marko Metlaš
Miloš Teodosić i Aleksandar Đorđević (Virtus Bolonja)

Alo/Marko Metlaš

Miloš Teodosić i Aleksandar Đorđević (Virtus Bolonja), Foto: Alo/Marko Metlaš

Glavni favoriti za plasman u Evroligu preko Evrokupa, UNIKS i Virtus, pobedama su otvorili TOP 16 fazu. "Srpski" Virtus je pregazio Cedevita Olimpiju 90:76. 

Izabranici Aleksandara Đorđevića su loše počeli meč i postigli samo 11 poena za 10 minuta, pa su gubili sa sedam poena razlike posle prve deonice. Ipak, u drugoj četvrtini su dodali gas i dobili je sa 35:16, pa su na poluvreme otišli sa velikih plus 12. Rutinski su u drugom poluvremenu zadržali tu prednost i došli do uvodne pobede. Miloš Teodosić upisao je 13 poena, četiri skoka i osam asistencija. Stefan Marković je imao šest poena, tri skoka i pet asistencija. Marko Belineli bio je najefikasniji sa 25 poena, dok je Hanter ubacio 22. U poraženom sastavu istakao se Jaka Blažič sa 25 poena. Peri je imao 22 poena.  Ovo je bila 11. uzastopna pobeda tima Aleksandra Đorđevića u Evrokupu, pošto su prvu fazu završili sa 10:0.

UNIKS je kao gost slavio u Španiji protiv Andore. Domaća ekipa je na poluvremenu vodila sa poenom razlike, ali je UNIKS meč prelomio u trećoj četvrtini. Dobili su je gosti rezultatom 25:14 i pred poslednjih deset minuta imali su nedostižnih plus 10. Iako su postigli samo 10 poena u poslednjoj četvrtini, primili su 13 i rutinski održali prednost do kraja. Do pobede su UNIKS predvodili Ajzea Kenan sa 16 i Smit i Holand sa po 13, dok se Jelinek sa 18 istakao u poraženom sastavu.

PROČITAJTE JOŠ: