Sašo Filipovski
Twitter/KK Partizan
Sašo Filipovski

Twitter/KK Partizan

Sašo Filipovski, Foto: Twitter/KK Partizan

Crno-beli, koji imaju skor 1-1, sutra do 17.30 sati igraju u Krasnodaru protiv Lokomotive, koja je do sada zabeležila dva poraza.

- Lokomotiva je nakon dva poraza u rezultatskoj krizi i oni takođe traže izlaz iz te situacije. Ekipa poseduje individualan kvalitet, gde je pokretač tima Kalnietis koji kreira igru za svoje igrače iz pik end rola. Na poziciji 3 i 4 je Kuzminskas koji ume da napadne spoljne igrače na niskom postu, imaju snažne, prodorne igrače na pozicijama 2 i 3, kao i visoke centre sa dobrim skokom - rekao je Filipovski za klupski sajt.

- Pripremamo se maksimalno za ovu utakmicu, radimo na timskoj odbrani, ali i na tome da u napadu takođe igramo još više timski, da lopta kruži i da što više igrača bude uključeno. Očekujem od mog tima reakciju i mnogo bolju igru. Protiv individualnog kvaliteta može se igrati samo sistemom, jer bez discipline i sistemske igre nastaje haos. Dobra ekipa je ona koja od sebe daje najviše kada je to najvažnije - poručio je Filipovski.

Bek crno-belih Ognjen Jaramaz je pred meč sa Lokomotivom izjavio je da se rival nalazi u nezavidnoj situaciji nakon dva poraza na početku Top16 faze i da su zbog toga sigurno dodatno motivisani pred ovaj meč.

- S druge strane, mi težimo tome da uđemo u osam najboljih ekipa Evrokupa i želimo da pobedimo. Očekujem jaku i neizvesnu utakmicu i veliku agresivnost sa njihove strane, ali mislim da možemo da pariramo tome i da možemo da zabeležimo pobedu. Prethodnih dana smo na treninzima pokušali da napravimo iskorak u našoj igri i ispravimo segmente u kojima smo grešili. Tim Lokomotive čine kvalitetni igrači, a kao posebnu pretnju istakao bih Kamingsa, Kuzminskasa i Kalnietisa koji igra odlično za ekipu - rekao je Jaramaz.

Bonus video: