Nebojša Čović
Alo/Marko Metlaš
Nebojša Čović

Alo/Marko Metlaš

Nebojša Čović, Foto: Alo/Marko Metlaš

Košarkaši Budućnosti su službenim rezultatom 20:0 trijumfovali na toj utakmici, a Crvena zvezda je kažnjena zbog nedolaska na utakmicu!

Pored novčane kazne od 20.000 evra, crveno-belima je oduzet i jedan bod! Da vas podsetimo, zbog političkih tenzija izazvanih donošenjem Zakona o slobodi veroispovesti, ekspedicija crveno-belih je prošlog vikenda odlučila da ne otputuje u Podgoricu.

Zvezda je osudila takvu odluku ABA lige, klub sa Malog Kalemegdana zahteva odigravanje nove utakmice bez ikakve kazne, a suprotnom sve ostalo će označiti kraj ABA lige!

Crvena zvezda - Budućnost

aba-liga.com

Crvena zvezda - Budućnost, Foto: aba-liga.com

 

Takva odluka Nebojše Čovića rasplamsala je regionalne medije da se osvrnu na ovu temu, tako je hrvatski "Telesport.telegram" dao svoje viđenje oko ove situacije!

"Još jednom je zapelo na liniji Crvena zvezda – Budućnost, ali ovaj put doslovno: Zvezdino vođstvo odlučilo je otkazati put na gostovanje u Podgoricu zbog tamošnjih protesta uzrokovanih donošenjem Zakona o slobodi veroispovesti koji je izazvao oštre reakcije Srpske pravoslavne crkve. Zvezdina uprava predložila je da se utakmica odloži za neka mirnija vremena, čak i ponudila novi termin koji se, neobične li slučajnosti, preklapa s nastupom crnogorske reprezentacije — naravno, krcatom igračima podgoričkog kluba; iz Budućnosti su, pak, u sedište ABA lige poslali dopis u kojem crnogorska policija jamči da ne postoje sigurnosni rizici za održavanje utakmice i stoga je rukovodstvo lige poručilo Zvezdi da odlaganje ne dolazi u obzir." - započeo je svoj tekst Luka Marin Vuca, novinar ovog portala..

"Iz Zvezde su se na to naprosto oglušili te otkazali let. Nekoliko dana posle stigla je pravilnikom propisana kazna – pobeda Budućnosti 20:0 uz oduzimanje jednog boda. Odmah potom iz Zvezdinog je tabora upućen žustri ultimatum: ili poništite odluku i pronađite novi termin utakmice ili je ovo kraj ABA lige!"

Autor ovog teksta se potom osvrnuo na samog predsednika Crvene zvezde nazvavši ga "plitičarem superteške kategorije":

Nebojša Čović

youtube/Tanjug

Nebojša Čović, Foto: youtube/Tanjug

On je potom poručio Čoviću i Zvezdi da bi im bilo pametnije da dobro razmisle i da prihvate kaznu, kako bi konačno smirili tenzije:

"I naravno, ostalim klubovima-vlasnicima ni slučajno ne sme pasti na pamet da pokleknu pred ucenama jer bi time zadali smrtnu presudu ovom takmičenju. Istina, ABA liga bi odlaskom Zvezde zadobila snažan kvalitativni udarac, ali njen ostanak zaista nema smisla ako joj se daje pravo za preduzimanje podlih manipulacija čim se ukaže prilika. Sa teroristima se ne pregovara. A ovo što Zvezda čini nije ništa drugo nego vršenje terora nad regionalnom košarkom" zaključuje autor ovog teksta.

Komentari (4)

Trig

05.01.2020 23:04

Svi nasi klubovi da napuste ovu sranje ligu,a ustase neka samo laju.

Marinko Mitrovic

06.01.2020 12:10

@Trig - Vama su ustase svi koji su kontra vas...A spc sve cetnicici i teroristi..a zvezda i "navijaci" samo znaju velicat cetnicke fasite i ratne zlocince..pa mladit igrace tako jedino znaju bit prvi..a sad sta je problem??? Mjesate sport i politiku jer je drzavni projekt zvezda u "opasnosti" od cega??? partizan mogo igrat tamo a vi ne mozete a?? jadni ste

del

06.01.2020 12:22

@Trig - predlažem da Partizan i Zvezda igraju svake nedelje po dva meča,pa ko prvi do 30 pobeda, a ostali sa žaljenjem konstatuju da su izgubili

Bane

06.01.2020 08:15

Je..š ustašku ligu. Napustiti tu djubrad.