Dragan Bajić
Rade Mićević
Dragan Bajić

Rade Mićević

Dragan Bajić, Foto: Rade Mićević

Izabranici Dragana Bajića izgubili su na gostovanju u Turskoj (Turk telekom-Igokea 94:86), ali zahvaljujući pobedi Limoža protiv Hapoela (88:83) Aleksandrovčani su napravili istorijski uspeh.

Poraz koji ne boli, došao je nakon nešto lošije igre u fazi odbrane u prvom poluvremenu, u kojem je Igokea primila čak 55 poena i otišli su na veliki odmor sa zaostatkom od 9 poena (55:46).

U trećem periodu igre, Aleksandrovčani su uspeli da smanje prednost domaćina i u četvrtu četvrtinu su ušlu sa poenom zaostatka (72:71). U poslednjoj deonici Igokea je imala u nekoliko navrata priliku da usmeri utakmicu u željenom pravcu i da dođe do pobede. Igosi su na 2 minuta i 22 sekunde imali prednost od jednog poena (83:82), ali precizni Vilson, Deker i Vilčer su uspeli da odbrane domaći parket, i nanesu poraz Igokei.

Grupa G

1. Ankara Turk Telekom 11

2. Igokea 9

3. Hapoel Bank 8

4. Limož CSP 8

Ona kao drugoplasirana u grupi „G“ prolazi iza turskog predstavnika, i nastavlja takmičenje u Ligi šampiona.

U domaćoj ekipi najefikasniji su bili Majkl 21p, Džonson 18p i Deker 16p. U Igokei najefikasniji su bili Karmajkl 18p i Atić 16p.

Temperamentni Dragan Bajić i pored poraza njegovog tima zahvalio je domaćinima na gostoprimstvu. Konferenciju za medije je završio rečima:

-Čestitam mojim momcima za plasman, stručnom štabu i ljudima iz uprave. Hvala svim ljudima koji nas prate i navijaju za nas. Moram da priznam da sam ovog momenta jako srećan čovek!

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ:

Tagovi