Birčević, Veličković, Zagorac
Alo/Marko Metlaš
Birčević, Veličković, Zagorac

Alo/Marko Metlaš

Birčević, Veličković, Zagorac, Foto: Alo/Marko Metlaš

Krilni košarkaš Stefan Birčević posle sezone provedene u Partizanu napustio je klub iz Humske. Crno-beli nisu aktivirali opciju iz ugovora za drugu godinu tako da je potencijalni reprezentativac Srbije slobodan u izboru novog kluba.

Trener Partizana Vlado Šćepanović je pre nekoliko dana izjavio da računa na iskusnog košarkaša, ali sada je jasno da će u Humskoj morati da potraže novog igrača na krilnoj poziciji. Mada, sa pozajmice se vratio Stefan Janković koji nije bio u planovima Andree Trinkijerija i nije isključeno da će dobiti novu šansu.

Stefan Birčević

ALO Foto: Marko Metlas

Stefan Birčević, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

Tridesetogodišnji igrač se među crno-bele vratio prošlog leta iz Bona. U ABA ligi je imao učinak od 5,9 poena i 1,7 skokova, dok je u Evrokupu prosečno beležio 5.7 poena i 2.9 skokova.

Srpski košarkaš je karijeru počeo u Metalcu iz Valjeva, a igrao je još u Radničkom iz Kragujevca, Estudijantesu, Partizanu, Istanbul BB, Banvitu i Bonmu.

Sa Partizanom je osvojio Kup Radivoja Koraća 2020, dok je sa reprezentacijom bio srebrni na Olimpijskim igrama 2016, Svetskom prvenstvu 2014. i Evropskom šampionatu 2017.

PROČITAJTE JOŠ: