Majkl Džordan
AP/Frank Polich
Majkl Džordan

AP/Frank Polich

Majkl Džordan, Foto: AP/Frank Polich

Serijal "Poslednji ples" o Majklu Džordanu pokrenuo je polemiku i otvorio "Pandorinu kutiju". Legendarni košarkaš, po mišljenju većine, najbolji svih vremena, nije bio nimalo "sladak", naprotiv. O tome je govorio i bivši NBA igrač Ričard Rip Hamilton, koji je otkrio da je Džordan trejdovao saigrača jer ga je uvredio na treningu. Džordan je u vremenu kad je igrao za Vašington Vizardse bio generalni menadžer i predsednik košarkaških operacija franšize iz glavnog grada.

Hamilton je bio Džordanov saigrač u Vizardsima i u podkastu "All the smoke", otkrio je u razgovoru sa Stivenom Džeksonom i Metom Barnsom, da je "leteći Majkl" trejdovao saigrača jer ga je uvredio na treningu.

- Laron Profit i ja smo stalno ulazili u sukob sa Džordanom. Znao je da priča Džordanu svašta, ali ja nisam želeo to da radim, nisam želeo da ulazim u takav sukob sa Džordanom. Jednom smo igrali na treningu i Prof je pogodio šut preko Džordana i dok je trčao nazad u odbranu rekao mu je: 'ne možeš da me čuvaš sa tim starim kolenima'. Ja sam odmah pomislio: 'Oh. Stani. Tajm-aut. Ne možeš to da kažeš nekome ko je GOAT'. Džordan je pop**deo. On je bio predsednik kluba tada. Džordan mi je rekao kasnije na sastanku: 'okej Rip, dobar si momak, ali tvoj drugar Prof, on je gotov. On odlazi odavde i ti ćeš ostati sam. Neće ti ostati drugar, ostaješ usamljen'. Odgovorio sam mu: 'nema problema, ja sam tvoj saigrač čoveče - rekao je Hamilton.

Laron Profit je posle "sukoba" sa Džordanom napustio Vašington, a posle toga igrao je u Italiji i Kini. U NBA se vratio 2004. godine, baš u Vizardse, zatim je 2005. godine igrao za Lejkerse, posle čega je otišao u Efes. Igrao je i u Portoriku i Argentini, gde je završio karijeru.