Odžo, Ristić
TV Pink printscreen
Odžo, Ristić

TV Pink printscreen

Odžo, Ristić, Foto: TV Pink printscreen

Naime, tužna vest o smrti doskorašnjeg košarkaša Zvezde Majkla Odža juče je potresla Srbiju. Američki centar nigerijskog porekla preminuo je posle treninga na stadionu Partizana, gde je imao individualni trening. Odžo je doživeo infarkt, Hitna pomoć je brzo došla na teren, ali ni reanimacija nije pomogla, pošto je izdahnuo na putu ka bolnici.

Dr Ristić je za Novo jutro TV Pink izjavio da o iznenadnoj srčanoj smrti sportista može da se priča satima.

"Na osnovu iskustava koja su u svetu stečena doneti su neki zaključci u smislu prevencija i organizovanja preventivnih pregleda sportista... Kada pogledate te podatke ima tu raznih teorija i podela. Imate iznenadnu smrt sportista do 35. godine gde je uzrok neki genetski faktor koji neki put nije moguće lako otkriti i imate iznenadnu smrt sportista posle 35. godine", pojasnio je Ristić.

Crvena zvezda - Budućnost, Odžo

KK Crvena zvezda, ABA liga

Crvena zvezda - Budućnost, Odžo, Foto: KK Crvena zvezda, ABA liga

Govoreći o Odžou, Ristić kaže da je to tipičan primer iznenadne srčane smrti.

"Naravno, razlozi za to se ne mogu preko noći otkriti. Potrebno je da se izvrši obdukcija, da se proveri kardiovaskularni sistem i onda će se doneti neki zaključci", naveo je dr Ristić.

Ristić je rekao da je poslednjih godina bilo i osam, devet iznenadnih srčanih smrti na fudbalskim terenima i istakao značaj preventivnih pregleda.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Edit

08.08.2020 21:08

Sve vise pocinje da se "oseca"iznenadna smrt ovog mladog coveka ovakvim spletkarenjima.